Rubí d’Arrel, el Centre Excursionista i Caçadors de Trastets van organitzar diumenge al matí una jornada popular per iniciar els treballs de recuperació de la font de Can Moritz, situada entre els carrers de Cabrera i Can Matarí. La font va ser descoberta fa prop d’un any, després del desbrossament realitzat per les ventades del desembre del 2014.
En total, van ser més de 35 les persones que van col·laborar realitzant diverses tasques per començar a recuperar aquesta estructura arquitectònica, que data del 1922 i que probablement va néixer vinculada a Can Moritz, una casa modernista construïda per la família cervesera a pocs metres de la font.
Durant la jornada, es va desbrossar tot el voltant de la font, es va netejar d’aigua, fang i runa l’interior, ja que hi havia moltes totxanes i uralita d’una construcció anterior que havien caigut a l’interior de la font. També es va poder treure un arbre que havia caigut dins l’estructura, es va netejar de forma parcial la mina d’aigua i es van separar algunes rajoles i teules de la font original per tal de guardar-les de cara a una futura restauració. Finalment, es van recollir residus i deixalles que hi havia dins la font i en l’entorn.
Dies abans, Sorea, l’empresa municipal d’aigües, per facilitar les tasques de neteja havia evacuat tota l’aigua dipositada a l’interior de la font i havia fet una sortida d’aigua per evitar que la font torni a quedar inundada.
Les entitats s’han mostrat molt agraïdes a totes les persones que van venir a ajudar a la jornada de recuperació de la font i han anunciat que s’organitzaran noves jornades de treball en el futur per tal de condicionar la font. També han demanat la col·laboració de l’Ajuntament, ja que la font està ubicada en terrenys municipals i per tal de restaurar-la caldrà fer un projecte arquitectònic. El regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez, va visitar la font durant la jornada de recuperació.