Més de 20 professionals del Mercat Municipal han assistit aquesta setmana a un taller de factures elèctriques emmarcades en el projecte ‘Mercat Sostenible’ que vol convertir l’equipament rubinenc en el primer mercat sostenible de l’estat espanyol. En aquest taller, els assistents han après com poden reduir la seva factura de la llum i han pogut resoldre dubtes sobre els informes energètics de cadascuna de les parades.
Abans de l’estiu, els paradistes van rebre les conclusions de la diagnosi inicial de cada establiment. A partir d’un qüestionari, cada parada va rebre un informe amb la seva qualificació en els tres àmbits del projecte -energia, residus i producte- i una sèrie de recomanacions de millores, ordenades segons el cost. La fase de diagnòstic va determinar que el Mercat té un potencial d’estalvi energètic del 30% o el que és el mateix, d’uns 30.000 euros l’any.
L’equip Rubí Brilla fa ara seguiment de l’aplicació de les millores i a través de tallers com el d’aquesta setmana dona suport als paradistes. A principis del 2018, es realitzarà una segona avaluació de les parades que permetrà veure l’estalvi aconseguit. Es preveu que durant el primer trimestre de l’any vinent, s’entreguin els distintius definitius amb la qualificació aconseguida un cop completat tot el procés.
Últimes dates de l’any pels tallers oberts a la ciutadania
Fins a finals d’any, Rubí té programats dos tallers sobre la factura elèctrica dirigits a la ciutadania: dimecres 15 de novembre (17.30 hores) i dijous 14 de desembre (10.30 hores). Totes dues sessions tindran lloc a l\’auditori de l\’edifici Rubí Forma i per assistir-hi cal formalitzar una inscripció prèvia a través de l’adreça [email protected] o al telèfon 93 581 39 00 ext 118.
Rubí Brilla, al 8è Campus per la Pau de Lleida
La iniciativa Rubí Brilla ha estat present al 8è Campus per la Pau de Lleida, una activitat de sensibilització en forma de jornades que té la voluntat de promoure la cultura de la pau i la no violència a partir d\’iniciatives locals. En aquesta edició s\’ha decidit treballar aspectes vinculats a l\’energia i la sostenibilitat així com els seus efectes com a font de nous conflictes socials i, conseqüentment la seva contribució a la reducció o l’augment de la pobresa.
Marta Morera, responsable tècnica del projecte Rubí Brilla ha explicat l’experiència rubinenca en el marc d’una taula rodona titulada ‘El paper de les ciutats en la construcció d’un nou model energètic sostenible. Experiències i alternatives’. A més, aquesta setmana, la iniciativa Rubí Brilla també ha exposat l’experiència de la ciutat en un debat tècnic que organitza el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona sota el nom ‘Ciutats, mobilitat, transports i serveis públics eficients’.