Tant l’Hospital Universitari Mútua Terrassa com l’Hospital de Terrassa, els dos centres hospitalaris de referència per als rubinencs, han complert el Pla de Xoc implementat pel CatSalut a l’abril del 2017 amb l’objectiu de reduir les llistes d’espera.
L’Hospital Mútua de Terrassa ha reduït un 8,2% les llistes d’espera per cirurgia, segons les dades publicades pel Servei Català de la Salut relatives al 2017. Des de la direcció del centre hospitalari han mostrat la seva satisfacció per aquest fet i han assegurat que “és l’únic centre de la comarca que ha aconseguit una reducció de les llistes quirúrgiques respecte a l’exercici 2016”.
Al 2017, els casos d’intervencions per cataractes, pròtesi de maluc i pròtesi de genoll han tingut una espera màxima de dos mesos i mig, per sota dels sis mesos establers al Pla de Xoc implementat pel CatSalut. En la resta d’intervencions, no s’ha registrat cap pacient amb una espera superior als 7 mesos, quan el Pla estableix que no podrà superar els 12 mesos.
Pel que fa a les llistes de pacients oncològics, cap ha superat el llindar dels 45 dies d’espera.
En relació a la resta d’intervencions, el cateterisme cardíac és la intervenció que té menys llista s’espera, per sota de les dues setmanes. En canvi, la cirurgia vascular, procediments de trastorns de la conducció cardíaca, intervencions de fetge, pàncrees i vies biliars i operacions hematològiques o de retina i iris presenten entre un i dos mesos d’espera.
Hospital de Terrassa
En el cas de l’Hospital de Terrassa, gestionat pel Consorci Sanitari de Terrassa, tots els pacients en llista d’espera per a una intervenció quirúrgica estan dins del temps de garantia que determina el CatSalut. A més, la llista d’espera de proves diagnòstiques ha disminuït un 30% i s’han fet mes de 6.000 proves complementàries més que a l’any 2016. Així, per exemple, s’han incrementat un 100% les ressonàncies magnètiques amb 2.200 més que l’any anterior i un 90% els ecocardiogrames, amb 760 proves més.
Pel que fa a la llista d’espera de consultes externes, aquesta s’ha disminuït un 49% i s’han realitzat 6.688 primeres visites més que a l’any 2016. Entre aquestes, 2.454 primeres visites a oftalmologia i 1.100 a traumatologia.