Després dels retrets entre l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) i l’equip de govern sobre diversos temes de gestió de personal, la formació assembleària ha demanat a l’Ajuntament que mostri la documentació sobre la compatibilitat de les feines dels regidors Maria Mas i Sergi García, tots dos amb competències de govern. Els dos edils tenen dedicació parcial, per la qual reben una remuneració de 40.000 euros, que combinen amb una feina a jornada completa a l’Ajuntament de Barcelona, en el cas de Maria Mas, i en un institut de Santa Coloma de Gramenet, en el cas de Sergi García.
L’AUP va sembrar dubtes sobre la compatibilitat de les dues feines i el govern va afirmar en un comunicat que tots dos “han realitzat les tramitacions corresponents”. Per aquest motiu, la formació demana que facin públics els documents que acrediten la compatibilitat de les dues feines i que aquesta compatibilitat passi pel Ple: “Si ho han fet, que mostrin el document, volem informació pública sobre com compleixen amb les 20 hores que han de fer a l’Ajuntament”, afirma el portaveu de la formació, Jordi Muntan. El regidor de l’AUP creu que la retribució total de tots dos “podria sobrepassar el sostre econòmic legal que es pot percebre per sous públics” i considera “desproporcionat que cobrin 40.000 euros per fer mitja jornada i els seus companys de govern, 54.000 euros per una dedicació completa”.
Sobre els dubtes que va manifestar el govern al comunicat sobre les compatibilitats de Jordi Muntan, l’edil ha repetit que treballa per a una entitat social a mitja jornada, que renuncia a la meitat del seu sou de mitja jornada com a regidor, tal com marca el codi ètic de l’AUP, i que renuncia íntegrament a les dietes del Consell Comarcal.
Formació de M. Carmen Cebrián
D’altra banda, el comunicat de l’Ajuntament afirmava que la cap de gabinet, M. Carmen Cebrián, és “personal laboral”, motiu pel qual podria tenir dret a formació pagada amb diners públics, un fet que l’AUP no comparteix. “És greu que el regidor Rafael Güeto desconegui la diferència entre un càrrec eventual i un de personal”, ha dit el portaveu, que insisteix que el conveni de l’Ajuntament deixa molt clar que els treballadors eventuals no poden rebre formació pagada amb diners públics: “No tenim la culpa que la número 7 de la llista del PSC no vingui formada de casa per fer la feina per la qual l’han designat, que s’ho pagui ella o el seu partit”. L’AUP no descarta denunciar aquest pagament, que té un cost de 475 euros.