En Comú Podem Rubí ja té pràcticament enllestit el seu programa electoral, configurat a través de treball en grups reduïts, xerrades obertes a la ciutadania i jornades participatives. La formació política ha decidit penjar l’esborrany del seu programa al web www.encomupodemrubi.cat per tal que la ciutadania i el pugui consultar i fer aportacions i propostes a través d’un formulari: “Des del principi hem apostat per construir un programa de forma col·lectiva i amb molta participació”, ha explicat la candidata dels comuns, Ànnia García. Les propostes es recolliran pel web fins al 10 d’abril.
Participació, habitatge, sostenibilitat i accessibilitat
Entre les múltiples propostes d’En Comú Podem, els dirigents de la formació destaquen les propostes en participació, habitatge, sostenibilitat i accessibilitat.
En habitatge, la intenció de la formació és augmentar el parc públic a través de diverses propostes com la compra directa o l’opció de tanteig i retracte. Per Ànnia García, el més preocupant actualment és que tot i que l’Ajuntament disposa dels recursos econòmics per ampliar el parc públic, no ho fa per una qüestió, entenen, d’incapacitat: “La situació d’emergència habitacional és intolerable i és insostenible tenir els diners i que no s’hagin pogut utilitzar, no només està l’opció del tanteig, sinó també de la compra directa”.
En relació a la sostenibilitat, En Comú Podem aposta per desenvolupar el Pla Director del Rubí Brilla, facilitant la instal·lació de plaques solars als sostres de les indústries de la ciutat per tal que aquestes produeixin el 100% dels recursos que consumeixen: “Entre el sector industrial, cal impulsar i fomentar l’autoproducció i autoconsum energètic”, ha explicat García.
En l’àmbit de l’accessibilitat, el número 2 de la formació, Andrés Medrano, ha reconegut que és difícil convertir Rubí en una ciutat “100% accessible”, però el que sí que es pot fer és crear una xarxa d’itineraris de mobilitat i facilitar que els comerços i restaurants de la ciutat eliminin les barreres arquitectòniques.
En relació a la participació ciutadana, Medrano ha explicat que “la ciutat s’ha de gestionar de forma oberta i participativa” i considera que els processos de participació que ha impulsat l’Ajuntament durant aquest mandat, “han desincentivat la participació”.
Altres propostes
L’esborrany del programa també inclou altres propostes destacables, com ara tallar la circulació al pont del carrer Sant Joan, plantar 10.000 arbres a la ciutat, remunicipalitzar les escoles bressol, impulsar un servei públic d’odontologia amb tarifació social i construir una nova piscina d’estiu.