La mostra col·lectiva ‘Bòdum i l’Art’ omple des del passat dijous l’espai expositiu de l’Antiga Estació. Es tracta d’una exposició creada per 31 artistes rubinencs, o amb vincles amb la nostra ciutat, que ofereixen la seva particular visió del famós elefant blau de Rubí, el Bòdum. Oli, aquarel·la, acrílic, escultura, il·lustració, fotografia, dibuix, assemblatge i tècnica mixta són les disciplines que els artistes participants han fet servir per la famosa escultura en el seu 40è aniversari.
Amb la inauguració d’aquesta mostra arrenquen els actes de celebració de commemoració del Bòdum, l’elefant que l’escultor Pep Borràs, l’il·lustrador Francesc Mateu i companys del Col·lectiu Bòdum van regalar als rubinencs l’any 1978. L’escultura, ubicada des de fa 40 anys a la plaça Pearson, s’ha convertit en un símbol identificatiu de la nostra ciutat.
Entre els més de 30 artistes participants hi ha obres de gran qualitat, tal com explica al Diari en Pep Borràs. L’escultor rubinenc destaca la gran creativitat de la família de Bòdums amb pare, mare i fill en format escultura creada per Rosa Roixa; les fotografies d’Ignasi Marroyo i Josep M. Roset; les il•lustracions d’Araceli Plata, l’abecedari del Fortià Baqué, o la cara d’elefant a través d’assemblatge de Miquel Mas, entre d’altres.
Després de 40 anys d’història, Borràs considera que l’elefant s’ha convertit en un símbol representatiu de Rubí i recorda que “l’elefant és del poble i dels rubinencs”. Pep Borràs opina que l’ideal per qualsevol artista “és que la gent s’identifiqui amb una obra i se la faci seva”, tal com ha passat amb el Bòdum.
La mostra es podrà visitar de dilluns a dissabte fins al proper 9 de juny.
Un 40è aniversari ple d’activitats
Els actes de celebració dels 40 anys de vida del Bòdum culminaran el proper 23 de juny amb una gran festa a la plaça Pearson on es presentarà oficialment el Bòjum, germà del Bòdum, com a iniciativa del col·lectiu rubinenc. Es tracta d’un elefant de fibra de vidre que pretén convertir-se en la bèstia festiva de la ciutat amb una trompa preparada per llançar foc, aigua i pompes de sabó, equipat amb unes rodes per poder participar en celebracions com la Festa Major, la cavalcada de Reis, la rua de Carnestoltes, correfocs i altres festes populars.
D’altra banda, el mes de juny s’estrenaran dues exposicions commemoratives més: ‘Bòdum i els infants’, dibuixos i escultures de material reciclat, fang o plastilina elaborades per alumnes d’escoles i esplais de Rubí, que arribarà a la Biblioteca el proper 11 de juny; i ‘Bòdum i el disseny’, d’inauguració prevista el 13 de juny a l’Escola d’Art i Disseny, que inclourà dels alumnes de serigrafia artística, ceràmica i escultura.