La Generalitat de Catalunya ha fet públic l’Informe del Sistema d’Informació sobre Drogodependència del 2017, un document que recull, entre altres, les dades anuals del Centre d’Atenció i Seguiment a les Drogodependències (CAS) Ferran Salsas i Roig, ubicat a Rubí. En aquest document, es recull que l’equipament sanitari ha iniciat tractament a 132 persones per addicció a les drogues durant el darrer any, un nombre més baix que durant el 2016, quan es van tractar 193 persones.
Com al conjunt de Catalunya, la primera droga en demanda de tractament és l’alcohol, pel qual es tracten al CAS de Rubí 70 persones. Una xifra que suposa més de la meitat de les persones en tractament per drogodependències. La segona droga en demanda de tractament a la ciutat és la cocaïna, amb 27 pacients; seguida del cànnabis, amb 20 persones tractades; 6 per heroïna i 6 per altres tipus de drogues.
A Catalunya, durant el darrer any, es van iniciar 13.716 tractaments per abús o dependència de drogues, una xifra similar a la d’anys anteriors. D’aquests, el 43,39% estan relacionats amb l’alcohol; el 22,17% estan vinculats amb la cocaïna, el 12,79% amb l’heroïna, el cànnabis suposa el 12,43% i el tabac representa un 3,86%. De totes les persones que inicien un tractament, el 75% són homes i el 25% són dones.
Risc pel consum d’alcohol entre els adolescents
Durant el darrer any, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va atendre 21.740 persones per consum o abús d’alcohol. L’informe assenyala que les noies presenten més intoxicacions per alcohol entre els 12 i els 16 anys i que a mesura que avança l’edat, són els homes qui presenten més intoxicacions.