Una vegada més, el Moviment per unes Pensions Públiques Dignes (MPPD) ha estat l’impulsor d’una mobilització a la ciutat per reivindicar millores per als jubilats i pensionistes, així com altres demandes socials com ara més recursos per resoldre les mancances de la sanitat pública a Rubí.
El col·lectiu ha celebrat un any de mobilitzacions i lluita al carrer amb una nova manifestació dimecres a la tarda que va comptar amb la participació d’uns 300 ciutadans, entre els quals també hi havia altres col·lectius com Rubí Sanitat o la plataforma Rubí Sense Abocadors. “Estem contents de la lluita de tot aquest any, hem aconseguit avenços que són definitius, però cal aconseguir més, sobretot perquè ara venen unes eleccions i no sabem què pot passar”, va explicar un dels portaveus del col·lectiu, Josep M. Pijuan.
Entre les demandes dels pensionistes, hi ha la d’establir la pensió mínima en 1.084 euros o ajustar els augments de les pensions a l’IPC anual, reivindicacions que, segons Pijuan “no són de màxims, sinó de pura lògica”. De fet, algunes de les reivindicacions que es fan actualment, com per exemple vincular l’augment de les pensions a l’IPC, “han estat presents a l’estat espanyol i s’han perdut aprofitant la desmobilització”, assenyala.
La marxa va sortir des de la plaça de Pere Aguilera i va enfilar el passeig Francesc Macià i l’avinguda Barcelona. En aquests carrers, els manifestants es van aturar en les seus de les entitats financeres per denunciar els fons de pensions, que consideren “una estafa, perquè només beneficien a les persones que tenen un sou de 60.000 euros anuals”.
La mobilització va prosseguir amb crits reivindicatius com ara ‘Gobierne quien gobierne, las pensiones se defienden’, fins que els manifestants van arribar a la plaça de la Nova Estació, on es va llegir un manifest i van intervenir altres col·lectius.
Ana Rosa Zahíño, de Rubí Sanitat, va explicar que la ciutat “necessita un hospital i especialistes, urgències pediàtriques les 24 h del dia, alleugerir les llistes d’espera per a proves i per la visita al metge de capçalera, eliminar el copagament dels malalts crònics, millorar el transport públic fins als hospitals de Terrassa i la gratuïtat de l’aparcament de l’Hospital de Terrassa”.
Per la seva banda, Joaquim ?’dena, de la plataforma Rubí Sense Abocadors, va insistir a continuar la lluita per evitar l’obertura de Can Balasc o, com a mínim, per tal que les instal·lacions s’obrin amb les condicions que té establertes en una sentència judicial i va alertar de la contaminació que el futur abocador pot provar en l’aire que respiren els rubinencs.