El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l’Ajuntament ofereix a les rubinenques informació i assessorament de forma gratuïta i confidencial en temes d’igualtat d’oportunitats i discriminació per raons de gènere. Entre els serveis que ofereix hi ha el psicològic, que ha atès 333 dones durant aquest 2019 i ha realitzat 1.065 sessions. D’aquestes dones, 17 han patit violència física i 25, violència psicològica.
Les dones que han demanat ajut psicològic tenen edats molt diverses, entre els 15 i els 79 anys, però el grup majoritari correspon a dones entre 30 i 44 anys (39), seguit per dones de 45 a 64 anys (32).
Pel que fa a la seva nacionalitat, principalment són espanyoles (57), però també hi ha algunes dones de països com l’Argentina, el Canadà, Colòmbia, Nicaragua, Romania, el Marroc o el Paraguai.
Entre les actuacions per la tipologia de la consulta, hi ha casos de violència econòmica, psicològica, física i sexual i també casos de matrimonis forçats.
Per la seva banda, el Servei Jurídic ha atès aquest any 86 dones, de les quals 2 han patit violència física i dues, violència psicològica.
La casa d’urgències, un servei destinat a acolliments de curta durada de dones i menors a càrrec seu que pateixen violència de gènere i que estan en una situació de perill, ha registrat tres ingressos de dones de Rubí. En virtut del conveni que hi ha amb altres ajuntaments, ha tingut lloc un ingrés d’una dona de Castellbisbal.
Els Punts Liles que s’han instal·lat a grans esdeveniments col·lectius (Festa Major, Los40 i Carnaval) han fet sensibilització a 1.155 persones. Per Festa Major, es van atendre dues persones per assetjament.
En darrer terme, el servei de teleassistència mòbil per a dones que pateixen o han patit violència de gènere (ATENPRO) compta amb 60 teleassistències tramitades durant el 2019 de les que 41 continuen en actiu.