L’acte per celebrar la Constitució que va tenir lloc el dimarts a la tarda a la Biblioteca va estar envoltat de polèmica entre l’Ajuntament, que impulsava l’activitat, i el Club de Lectura Veus de Dona, format per una quarantena de persones. Segons fonts de la Biblioteca, l’auditori de l’equipament estava reservat dimarts a la tarda per aquest club, que havia de servir per organitzar una trobada de clubs de lectura comarcals que tindrà lloc a Rubí el dimecres vinent. L’Ajuntament, però, va comunicar que el mateix dia a la mateixa hora la sala havia d’acollir una conferència de Joan Botella, catedràtic de Ciència Política de la UAB per celebrar el Dia de la Constitució. “La Biblioteca és pública i l’Ajuntament no té dret a dictaminar que pot agafar una sala perquè li surt dels nassos. No hi ha dret, la Biblioteca és del poble, no dels polítics”, va explicar indignada la directora del club, Gracia Pérez.
La protesta de les integrants del club de lectura va consistir en unes pancartes en les quals es reclamava a l’Ajuntament que respectin les reserves i assenyalava la importància de les activitats culturals. Finalment, el club de lectura es va haver de fer a la Sala d’Exposicions del mateix equipament.
Pel que fa a la xerrada, que va acollir un públic molt reduït, el catedràtic va explicar que “la reforma de la Constitució és molt difícil, però és viable i indispensable”. També va argumentar que la Carta Magna “és de les més progressistes de la zona geogràfica, perquè imposa a les administracions públiques l’obligació de lluitar contra les desigualtats socials que afecten persones o col·lectius”, però destaca, per contra, que és “molt rígida”.
Per aquest motiu creu que s’ha de reformar, en part perquè les noves generacions no han pogut participar, però també perquè a Espanya ja no hi ha bipartidisme: “Potser es podrien aplicar lleis complementàries, com passa als Estats Units”, una drecera que, segons el catedràtic, faria viable una reforma.