Amb motiu de la situació sanitària actual i per garantir la seguretat dels pacients i professionals de l’Hospital Mútua de Terrassa, el centre sanitari no permet les visites de familiars i acompanyants a l’hospital, a excepció d’alguns casos concrets.
Fins ara, aquesta restricció només s’aplicava a les urgències i als pacients covid.
Pel que fa a les excepcions, a pediatria els infants podran estar acompanyats d’una mateixa persona durant tot l’ingrés. També a la sala de parts i maternitat es permetrà l’entrada d’un acompanyant que haurà de ser el mateix durant tot l’ingrés.
Per als pacients que estiguin a l’UCI, però que no tinguin covid-19, es permetrà la visita el primer dia d’ingrés durant 15 minuts. En el cas dels pacients amb cirurgia programada, només podran ser acompanyades les persones dependents.
Els pacients fràgils amb síndrome confusional podran tenir un acompanyant durant tot l’ingrés.
També podran estar acompanyades les persones en situació de final de vida.
També ha restringit les visites l\’Hospital del Consorci Sanitari de Terrassa, a excepció dels acompanyants dels pacients de pediatria, la sala de parts i maternitat, els pacients en situació de final de vida o les persones amb discapacitat o necessitats especials.
En el cas que el pacient sigui autònom i pugui traslladar la informació a la família és molt important que tingui el mòbil disponible, sinó es facilitarà des de la planta la comunicació a través de dispositius mòbils. Pel que fa a l\’atenció ambulatòria, només entraran acompanyades les persones dependents i els infants.
En relació a l\’Hospital de Sant Llàtzer es tancarà aquest dissabte. El circuit de comunicació amb les famílies també serà a tra´ves del personal assistencial i es posarà a disposició de les famílies videoconferències amb els pacients.
Informació dels pacients covid
Pel que fa als pacients ingressats amb covid, el personal assistencial contactarà amb la família per informar de la situació. Si els familiars ho requereixen, l’hospital autoritzarà l’accés fins a un màxim de tres persones en visita individual. Es farà amb un equip de protecció i només durant 15 minuts.
En el cas dels pacients que no tinguin covid, el personal assistencial també contactarà amb la família per informar de la situació. Es permetrà l’accés a un màxim de dues persones en visita individual, al marge de l’acompanyant, durant 15 minuts.
Per últim, l’hospital redistribuirà telèfons mòbils a les plantes d’hospitalització per fer videotrucades amb aquells pacients que no disposin de telèfon mòbil o no estiguin en condicions de fer-lo servir.
Reformes a l’Hospital de Terrassa per encarar la segona onada de covid
L’Hospital del Consorci Sanitari de Terrassa posa en marxa un nou espai polivalent que podrà tenir diversos usos, des de llits d’hospitalització convencional a llits d’UCI per tal d’encarar la segona onada amb garanties.
L’ampliació permetrà donar resposta en el cas de necessitats d’espai i no haver d’ocupar espais funcionals de l’hospital amb la consegüent aturada d’activitat.
El projecte consta de quatre actuacions, per una banda la creació d’un nou espai pulmó de 750 m2, polivalent, que estarà ubicat al costat d’urgències. La capacitat serà de 28 llits, equipats per atendre pacient urgent i crític amb utilització d’equipament mèdic de suport vital.
També s’ha duplicat el servei d’UCI amb 6 llits de crítics, el que suposa un total de 12 llits.
Al novembre començaran les obres de reforma per augmentar la capacitat estructural d’hospitalització convencional amb una reforma a la quarta planta, que permetrà ampliar 30 llits. I, per últim, es construirà un CUAP, que resoldrà problemes de salut urgents de mitjana i baixa complexitat durant les 24 h.