Veïns per Rubí (VR) va presentar una moció al Ple de novembre celebrat aquest dijous per demanar més ajuts pels comerciants i restauradors i va aprofitar per criticar el fet que la partida de 400.000 euros destinada al sector i aprovada al juny encara no ha arribat: “Vuit mesos després del confinament, aquest ajut encara s’està tramitant quan la situació és d’emergència”. A més, també va criticar que encara no s’hagi desenvolupat la zona de rotació d’aparcament en el centre, que ha de permetre millorar l’aparcament a l’hora de fer les compres al centre.
Betlem Cañizar, la regidora de l’AUP, va afirmar que “cal incrementar el pressupost destinat a les ajudes al comerç, encara que suposi desplegar competències no són pròpies de l’administració local”. Per la seva banda, el portaveu de Cituadans, Roberto Martín, va tornar a posar sobre la taula una iniciativa de microcrèdits que ja s’està fent en altres municipis amb èxit: “La institució ha d’ajudar a salvar i rescatar milers de famílies de la ciutat que són autònoms i petits empresaris en risc de perdre el seu patrimoni per aquesta situació”.
Des de les files republicanes, Sandra Casas, d’ERC, va qualificar “d’ineficient la feina de l’equip de govern” i va criticar durament que “els comerciants encara no han rebut ni un euro de les subvencions”. A més, va criticar que la comunicació amb el sector no és bona i que des que aquesta responsabilitat recau en el regidor Moisés Rodríguez el funcionament no és correcte.
El govern local es va defensar a través del regidor de Comerç, el socialista Moisés Rodríguez, que no va dubtar en criticar la gestió que va fer fa anys Esquerra de la regidoria de Comerç. Rodríguez va considerar que la moció era “oportunista i errada, perquè l’Ajuntament ha estat al costat dels comerciants i ho seguirà fent”. Va recordar que s’ha previst mig milió d’euros, però que executar aquests ajuts “és difícil”, especialment perquè “no es tenen les competències per ajudar autònoms”. També va carregar contra la gestió de la Generalitat amb els ajuts als autònoms, que va qualificar de “ridículs”.
A més de la partida de 400.000 euros reservada pels comerciants i restauradors, l’Ajuntament ha impulsat una campanya de Nadal amb vals de descompte amb una inversió del consistori de prop de 200.000 euros.
Rubí exigeix que es retirin de Can Carreras 24.950 tones de residus abocats de forma il·lícita
La Junta de Portaveus va aprovar una moció a instàncies de la plataforma Rubí sense abocadors que exigeix a l\’empresa gestora de Can Carreras que compleixi les sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i retiri del recinte tots aquells residus que es van abocar de forma il·lícita. \”Fa un any es van emetre tres sentències, entre les quals una feina nul·la la modificació que va obtenir de la Generalitat per abocar 24.950 tones de residus addicionals\”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Andrés Medrano.
El text de la moció insta al departament de Territori de la Generalitat de Catalunya a què, a través dels departaments competents, dugui a terme totes les actuacions que han de conduir al compliment íntegre de les diferents sentències del TSJC. També es planteja instar a la Generalitat a realitzar les inspeccions necessàries per comprovar que el promotor fa efectiva l\’extracció, del total de residus de Can Carreras, de tots aquells que han estat abocats il·lícitament des de les dates de les resolucions que han estat declarades nul·les per les sentències a què fa referència la moció. L\’Ajuntament de Rubí exercirà també les competències que li corresponguin en el control de les operacions adreçades al compliment d\’aquestes sentències.
El Ple es pronuncia en contra els desnonaments durant la pandèmia
Esquerra Republicana va presentar una moció per exigir a les institucions que treballin per frenar els desnonaments que s\’estan produint actualment, enmig de la crisi de la pandèmia: \”No podem tolerar que centenars de famílies vulnerables siguin expulsades de casa seva\”, ha explicat Marta Esparza, regidora d\’ERC. La moció ha trobat el suport de tots els grups polítics, fins i tot el de Cs, que al Parlament es va abstenir en aquesta qüestió, com va reconèixer el portaveu de Cs, Roberto Martín: \”Nosaltres no som sectaris i posem en valor les necessitats que té la ciutat. Votem a favor perquè hi ha moltes famílies a la ciutat que ho estan passant malament, ho fem per ells, no per les màfiques que s\’estan enriquint\”.
En canvi, la moció per reclamar el cobrament dels Expedients de Regulació Temporal d\’Ocupació (ERTO), també presentada per ERC, no es va aprovar. La discussió sobre els ajuts als treballadors que s\’han quedat en aquesta situació es va convertir en una escalada de retrets sobre la gestió de la pandèmia per part dels governs de la Generalitat i l\’estat espanyol. La moció va ser tombada amb els vots del PSC i En Comú Podem i Cs es va abstenir.
Per últim, el Pla va fer dues declaracions institucionals. La primera per donar suport al Dia Internacional contra la violència masclista, i la segona contra l\’escalada militar al Sàhara Occidental. A més, es va aprovar iniciar els tràmits per fer una modificació parcial del Pla General d\’Ordenació per desencallar l\’ampliació del CAP Anton Borja, que hauria d\’estar enllestida en un any.