La plataforma Reconvertim el Camp de Golf de Rubí-Sant Cugat organitza aquest diumenge 13 de desembre una excursió al camp de golf abandonat per reivindicar la seva conversió en un parc interurbà a Can Sant Joan, entre els dos municipis.
La sortida començarà des de tres municipis i es retrobarà en l’espai del camp de golf. A Rubí començarà la caminada a les 10.30 h a la pl. Dr. Guardiet, a Sant Cugat, a les 10 h a la pl. Octavià, i a Sant Quirze, a les 10 h a l’encreuament Can Barata i C-1413 de Rubí a Sant Quirze.
Per participar en l’activitat caldrà portar mascareta i respectar les mesures de seguretat.
L’entitat insisteix que la pressió ciutadana és l’única que pot evitar que l’activitat del camp de golf continuï i que aquest espai es reconverteixi en un gran parc interurbà per a la ciutadania gestionat de forma mancomunada entre els ajuntaments de Rubí i Sant Cugat.
L’espai és un enclavament clau per a la biodiversitat i és un punt de connexió entre els espais naturals de Sant Llorenç de Munt i Collserola. A més, oferiria alternatives de lleure a la ciutadania de grans nuclis urbans com per exemple Rubí, Sant Cugat, Sant Quirze i fins i tot Sabadell, alliberant espais naturals amb molta pressió, com pot ser el cas de Collserola.
D’altra banda, el dissabte passat, membres de Rubí d’Arrel i l’ADENC, entitats impulsores de la plataforma, van visitar el torrent i la bassa dels Alous, dos indrets al sud de l’actual camp de golf i que, connectats a aquest, podrien suposar la creació d’una gran via verda dels Alous. Una via que, a més, connectaria també amb el parc de Ca n’Oriol de Rubí, que actualment té una gran extensió d’activitat agrària, i amb la masia de Can Sant Joan, de propietat municipal i habitada pel masover de les terres de Ca n’Oriol. La proposta ja ha estat traslladada als regidors de les respectives àrees dels dos municipis, que també van assistir a la visita.
Per últim, la plataforma també demana als dos ajuntaments que es constitueixi un grup de treball compartit entre els dos municipis obert a la participació de la plataforma, la ciutadania i entitats ambientals i excursionistes dels dos municipis i el Vallès Occidental. Un grup de treball que serviria per planificar de forma compartida el futur parc i també per definir, protegir i conservar el gran espai natural a l’entorn del torrent i la bassa dels Alous. El grup de treball també hauria de comptar amb la presència de l’Incasòl, propietària dels terrenys del camp de golf.