L’Ateneu Municipal ja té a punt la nova programació d’hivern, que arrencarà després de les festes de Nadal i que es caracteritza per l’aposta decidida per nous cursos i tallers formatius. Si l’evolució de la pandèmia ho permet, les activitats seran majoritàriament presencials, a excepció d’algunes propostes formatives que s’han previst en línia o en un format híbrid. Les inscripcions per poder assistir a les iniciatives programades s’obriran el dilluns 28 de desembre a les 10 h a través d’Internet o de manera presencial a l’equipament, a excepció de les activitats familiars, que s’obriran amb un mes d’antelació.
Dins l’oferta de cursos i tallers, l’equipament municipal permet accedir a un gran ventall de temàtiques. En l’àmbit de les humanitats, s’oferirà la segona part del Curs d’art i pensament al món modern, dedicada a les avantguardes artístiques, i la proposta Una panoràmica per la història del cinema: la fascinació per les imatges en moviment.
Els rubinencs i rubinenques també podran gaudir de diversos cursos relacionats amb l’expressió i la creativitat: el primer i segon nivell del Curs d’escriptura creativa, el Curs d’iniciació a l’aquarel·la i el Curs d’iniciació a la fotografia digital. Quant a la formació en salut i benestar emocional, s’ha programat el nou curs Benestar emocional en temps de pandèmia, a banda de les propostes Mètode Feldenkreis: Aprendre a aprendre, Parlar en públic a través de les eines del teatre i el Curs de farmaciola i cosmètica natural.
Més enllà dels cursos, l’Ateneu ofereix altres opcions per tastar nous coneixements i aprofundir en una gran diversitat de matèries. En aquest sentit, aquest hivern, tornen els cicles Personatges de la història de Rubí, Literatura al voltant de nou escriptores. El món escrit per elles i Camps de cotó 2.0. A més, Wenceslao Galán estrena el Club de lectures de filosofia contemporània.
Activitats familiars i arts escèniques
L’Ateneu manté les propostes presencials adreçades al públic familiar. És el cas de les activitats d’art i creativitat de Catàrtic, que permetran als més petits experimentar amb els llibres animats o flipbooks, les escultures amb filferro, les baldufes òptiques o els titelles realitzades amb la tècnica de l’assemblatge. Els infants també podran gaudir del teatre i de la música, amb les propostes Els calaixos del cel i Els sons de la primavera.
Pel que fa a l’oferta musical, torna el cicle Vespres de jazz i lletres, que combina lectures literàries amb música jazz i també les propostes Sala Clàssica i Conta’m una òpera, vinculada a la programació del Gran Teatre del Liceu, així com una nova edició del Cicle de Jazz. A més, l’Ateneu acollirà l’espectacle homenatge a Boris Vian VIAN (manual de supervivència). I es projectaran dues noves pel·lícules dins el cicle El Documental del Mes.