El cicle de caminades ‘Per fer salut, surt a caminar’ arriba enguany al seu desè aniversari amb més de 1.600 persones que han participat des dels seus inicis. Aquesta activitat, impulsada pel servei d’esports de l’Ajuntament de Rubí, prepara cada any dos cicles, un de primavera, que es fa en horari de tarda (de 18 a 20 hores), i un de tardor, que es fa als matins (de 9.30 a 11.30 hores)
Així, les persones interessades a participar en les caminades que tindran lloc els divendres d’octubre s’han d’inscriure entre el 23 de setembre i l’1 d’octubre a l’Oficina Esport per a Tothom situada al carrer Blume, s/n, L’Escardívol. L’horari és de 9 a 14 hores i de 16 a 18.30 hores de dilluns a dijous, els divendres de 9 a 14 hores. Cal recordar que les places són limitades i les inscripcions gratuïtes.
Aquesta activitat va rebre el reconeixement de l’Euro Sport Health l’any 2010. Dins d’aquest projecte, patrocinat per diversos organismes europeus relacionats amb l’esport, la salut i la investigació, inclosa la Diputació de Barcelona, s’ha fet una acurada valoració de les característiques del programa que es desenvolupa a Rubí i el resultat de l’estudi ha determinat la inclusió de les Caminades a la Guia de Bones Pràctiques Esportives que produeix l’Euro Sport Health.
Exercici i salut
Amb l’objectiu de promoure l’exercici físic i la millora de salut, aquest cicle s’adreça a persones de qualsevol edat que vulguin recórrer a peu els voltants de Rubí i conèixer rutes i itineraris en grups reduïts acompanyats de monitors i voluntaris. Es tracta de practicar exercici i alhora conèixer diferents indrets de la ciutat en uns recorreguts que tenen entre 4 i 6 quilòmetres.
El programa es completa amb un seguit de recomanacions, ja que l’objectiu és donar recursos als participants per tal que quan acabi el cicle puguin continuar amb l’activitat pel seu compte.
Entre altres, s’ensenya quin és el calçat més adequat per a realitzar les rutes, es recorda la importància de beure aigua, exercicis d’escalfament, control de la freqüència cardíaca o d’altres consells d’autoprotecció i de cura del medi ambient, que es treballa mitjançant unes fitxes que es lliuren als participants.
D’altra banda, es treballen continguts de coneixement del patrimoni natural en funció de la ruta realitzada. Alguns dels recorreguts que es realitzen passen per Sant Genís, el Torrent dels Alous, Can Xercavins o Can Roig. Els grups es divideixen per franges d’edat i es realitza una avaluació al finalitzar.
Aquest projecte també compta amb la coŀlaboració de diferents serveis municipals així com del CAPs de Rubí.