La Biblioteca va acollir dissabte passat l’acte inaugural del projecte d’horts coŀlectius Ecobòdum, una iniciativa que han posat en marxa l’Associació Agroecològica Can Feliu, vinculada a l’Assemblea d’Aturats de Rubí.
La presentació de l’activitat, que va aplegar força públic, va despertar l’interès dels rubinencs que van apropar-se. A través d’un video i de les explicacions de Maria Marín, de l’Associació Agroecològica Can Feliu, d’una insertora laboral i d’un portaveu de l’Assemblea d’Aturats, es va explicar el públic com va sorgir la iniciativa, com van ser els seus orígens i cap a on es vol avançar.
Ecobòdum va néixer com una alternativa dins del mercat laboral que promou l’autoocupació i el cooperativisme entre aturats de llarga durada i que poden córrer el perill d’exclusió social. A més, tal i com expliquen els participants, també els ha servit com a projecte terapèutic i de recuperació de l’autoestima, afectada després de grans períodes sense poder accedir al món laboral. Ecobòdum també vol potenciar l’agricultura ecològica a Rubí i el consum d’aquests productes entre els rubinencs així com recuperar espais agrícoles en desús.
Una vintena de persones participants en el projecte es van formar per treballar la terra, feina que han començat a fer en un espai de 4,4 hectàrees a Can Feliu, cedides pel seu propietari per donar un ús social als terrenys i restablir l’entorn. Alguns dels assistents, que van aplaudir la iniciativa, es van interessar sobre com es podrien adquirir els productes, que es volen distribuir a través de botigues locals i també a la pròpia cooperativa. L’acte va acabar amb un taller on es va realitzar un jardí vertical de plantes aromàtiques.