La 3a Marxa per una Catalunya sense atur, precarietat, pobresa i desigualtat ha arribat aquest dimecres a Rubí, on s’ha trobat amb l’alcaldessa, Ana M. Martínez, i altres representants municipals a qui ha fet arribar les seves demandes. La Marxa, que va sortir dilluns de Badalona i que està passant per diferents poblacions catalanes, finalitzarà aquest dijous a la tarda a Barcelona, on hi ha prevista una gran manifestació a les 18 hores des de la plaça Sant Jaume fins al Parlament, a on volen fer arribar les seves peticions.
Entre aquestes, hi ha la derogació de la Reforma Laboral, l’aprovació de la Renda Garantida de la Ciutadania i de la Iniciativa Legislativa Popular de mesures d’urgència habitacional i pobresa energètica, la revaloració de les pensions, la reducció de la jornada laboral a 30 hores setmanals sense reducció de salari i el rebuig a l’Acord Comercial d’Associació Transatlàntica per al Comerç i la inversió (TTIP).
A Rubí, la marxa ha comptat amb una setantena de participants i ha comptat amb el suport de diverses entitats i partits locals com l’ANC, AUP, ICV, ERC, CGT, CCOO i UGT. Els participants s’han concentrat a la plaça Pere Aguilera on han traslladat les seves demandes als polítics locals. Ramon Franquesa, un dels portaveus de la Marxa, ha demanat als representants polítics que “arribeu fins on pugueu i més enllà a l’hora de protegir la gent”. En aquest sentit, ha reivindicat l’aplicació de mesures des del consistori per la lluita contra l’atur, la precarietat i la pobresa, i que, en aquells àmbits on l’Ajuntament no tingui competència, que s’aprovin mocions de suport que es facin arribar a la Generalitat o a l’estat.
Ana M. Martínez ha recollit la carta reivindicativa i s’ha compromès a treballar per reduir l’atur i “a treballar de manera ferma i decidida per les persones que més ho necessiten a nivell social, per motius derivats de la situació de crisi actual”.