La multinacional danesa Falck VL, encarregada de gestionar el servei d’ambulàncies de la zona de Terrassa des del novembre, acumula reclamacions per retards del servei no urgent.
Falck VL, que va guanyar la concessió i va substituir l’empresa Egara -fins ara encarregada del servei-, es va quedar amb la plantilla d’Egara, però la seva arrencada està sent “caòtica”, segons lamenten des de les residències de la gent gran de la ciutat.
El principal problema són els nombrosos retards en l’arribada del transport, la duplicitat dels serveis i la desorientació dels propis conductors, que molts cops es perden. “Dimarts un usuari tenia una cita amb la dermatòloga, l’ambulància va arribar a la mateixa hora que el pacient tenia la visita al CAP i quan va arribar la doctora ja havia marxat”, explica Manel García, adjunt de direcció de la Residència Conxita Valls: “Això ens passa moltes vegades des que ha canviat l’empresa”.
García ha explicat també que han d’anar al CAP a posar les reclamacions, perquè els vehicles no ofereixen cap full de reclamacions.
A més, l’adjunt a direcció també ha detectat que darrerament només ve una persona a l’ambulància, un fet que Manel García considera perillós: “Hi ha usuaris que van en cadira de rodes o que per les seves característiques és complicat que una sola persona els pugui pujar i baixar de l’ambulància”.
La Residència Amanecer també està molt descontenta amb el servei que ofereix la nova empresa: “Funciona molt malament, amb molts retards”, afirma Lina Arranz, directora del centre.
El resultat d’aquestes deficiències és que molts pacients perden les seves visites als especialistes i les cites per fer-se proves diagnòstiques. Tot i que algunes vegades els doctors intenten visitar-los durant el mateix dia, això no sempre és possible i perden la seva cita.
Diari de Rubí ha contactat amb Falck VL, que, de moment, no ha volgut manifestar-se al respecte.