Els rubinencs han reciclat més de 120.000 càpsules de cafè, tant de plàstic -prop d’una tercera part-, com d’alumini -tota la resta-.
Durant el 2015, les diferents deixalleries municipals, tant la de Cova Solera, com la minideixalleria del Mercat Municipal i les deixalleries mòbils, van recollir uns 720 quilos d’aquest residu. Això suposa un increment del reciclatge de càpsules de cafè del 31% en el cas de les d’alumini i del 7% en el cas de les de plàstic.
Al conjunt del Vallès Occidental, es van recollir 1.6.4000 càpsules, amb un augment global del 32%.
Les càpsules de cafè s’han convertit en un residu habitual i, tant si són de plàstic com d’alumini, necessiten un tractament especial. Per això, no es poden llençar al contenidor dels envasos ni al de resta. Per poder reciclar-les, cal que se separin de forma correcta i es dipositin als contenidors habilitats a les deixalleries municipals i mòbils o bé es tornin als punts de recollida que hi ha a molts establiments de venda de cafè.
Separar bé les càpsules monodosi contribueix a disminuir la bossa de deixalles del contenidor de la resta i, juntament amb les piles, els residus especial, els mobles vells o els electrodomèstics, són residus que cal portar a la deixalleria.
El sistema de recollida es va posar en marxa a mitjans del mes de setembre del 2013 i està gestionat pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, conjuntament amb altres administracions, gràcies a un acord amb Nestlé. La recollida dels contenidors la porta a terme l’empresa d’inserció sociolaboral Cipo, que trasllada els residus a uns punts d’acumulació. Allà, els embolcalls són gestionats per Nestlé, que se’n fa càrrec. Com a resultat, es poden reciclar per separat els materials que composen la càpsula i obtenir compost de qualitat a partir del marro del seu interior.