El Consell Escolar s’ha reunit aquest dimecres per abordar el problema de l’assetjament escolar en una trobada en la qual han participat la comunitat educativa, els grups municipals, la Plataforma d’Afectats pel Bullying AlanMón i el representant rubinenc al Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència a Catalunya.
En aquesta trobada s’ha posat sobre la taula les eines que ofereix el consistori en relació a aquesta problemàtica. En concret, s’ha especificat que existeixen tallers antirumors del Servei de Mediació, un espai de trobada per a joves de la Torre Bassas i un taller de ‘bullying’ que ofereix el Servei de Joventut als instituts. També s’ha fet referència als tallers de micromasclismes que organitza el Servei d’Igualtat, del Servei per a la Diversitat Sexual, i de les sessions de prevenció de l’assetjament, educació emocional i assertivitat que ofereix el Servei de Salut Pública a centres educatius, a més del Servei.
L’Ajuntament també ha avançat algunes de les noves accions que prepara de cara al futur en relació a l’assetjament escolar. Està prevista una jornada tècnica sobre com atendre les joves que tenen dificultats amb la seva identitat sexual, així com una programació d’activitats coincidint amb la commemoració del Dia Internacional contra l’Homofòbia i la Transfòbia, el 17 de maig.
D’altra banda, les AMPA oferiran formació a les famílies a través d’accions específiques i també oferirà formació sobre assetjament escolar el Servei d’Educació de l’Ajuntament. Un altre dels acords del Consell Escolar va ser tenir en compte el protocol en relació a la transfòbia elaborat per Ciutadans (C’s).
Per la regidora d’Educació, Marta García, “l’assetjament és una problemàtica que es dóna dins i fora de les aules i per aquest motiu és important escoltar i implicar tots els agents”.