L’Ajuntament de Rubí, amb la col·laboració de diverses entitats, ha organitzat des d’aquest dilluns i fins al 23 de desembre diverses activitats per commemorar el Dia Internacional dels Drets Humans. La proposta busca sensibilitzar sobre les diverses causes generadores de pobresa i desigualtat, despertar la visió crítica de la ciutadania i oferir eines i alternatives socials més justes i sostenibles.
Les activitats arrencaran el 12 de desembre a les 18 hores amb el taller ‘La traçabilitat impossible’, que tindrà lloc a l’Espai Jove Torre Bassas. Aquesta proposta de Setem Catalunya donarà a conèixer als participants la cadena de producció tèxtil i la vulneració de drets laborals que s’hi cometen, així com la problemàtica de les deslocalitzacions en aquesta indústria.
Entre el 12 i el 16 de desembre, també a la Torre Bassas, es podrà visitar l’exposició ‘Què hi ha darrere del teu mòbil?’ d’Enginyers sense Fronteres, una mostra que pretén sensibilitzar sobre les conseqüències socials i ambientals d’emprar determinats minerals per a la fabricació del nostres telèfons. El darrer dia de l’exposició, a les 19 hores, es farà una xerrada divulgativa sobre aquest mateix tema.
A més, l’equipament juvenil acollirà el 13 de desembre a les 18.30 hores un debat obert en commemoració dels 45 anys de moviment LGTBI.
La Biblioteca serà l’altre espai que participarà en aquesta commemoració. Entre el 12 i el 23 de desembre, s’hi podrà visitar l’exposició ‘Tenim garantits els nostres drets?’, organitzada amb la col·laboració de l’entitat Sonrisas de Bombay. La mostra fa un recorregut divulgatiu pels drets humans i dóna a conèixer la tasca d’aquesta ONG en els àmbits de l’educació, la salut i el desenvolupament socioeconòmic. En el marc d’aquesta proposta, es farà una xerrada sobre drets humans el dia 15 a les 18 hores.
El 13 de desembre a les 19 hores, també a la Biblioteca, tindrà lloc una conferència sobre el dret a refugi promoguda pel Col·legi d’Advocats de Terrassa i amb la presència d’activistes de l’organització Proactiva Open Arms. La xerrada anirà seguida d’una actuació a càrrec de músics de l’Escola de Música Pere Burés.
En darrer terme, aquest mateix equipament acollirà el 17 de desembre a les 11 hores l’activitat ‘Contes pels drets’, a càrrec de Perot Contacontes.
“Amb aquest programa d’activitats volem transmetre als rubinencs la importància que totes les persones tinguin garantits els seus drets bàsics. Mostrarem la lluita de molta gent per aconseguir-ho i alertarem sobre com petites accions del nostre dia a dia poden estar vulnerant els drets d’altres persones”, ha explicat la regidora de Serveis a les Persones, Marta García.