Alcaldessa, regidors, membres del museu i els infants guanyadors del concurs de dibuix.
La Fundació Museu Vallhonrat ha presentat el llibre Història del Museu Etnogràfic Vallhonrat de Rubí i del món del col·leccionisme, l’art i la cultura de Rubí, coincidint amb la celebració del seu 60è aniversari. El treball és un recorregut per aquesta trajectòria i també per les peces i col·leccions que l’espai ha acollit. El museu compta amb més de 500 fotografies inèdites i presenta algunes de les més de 9.000 peces exposades en aquest espai museístic, que s’ha consolidat com un referent de conservació i divulgació etnogràfica. “El Museu serveix per conèixer la història de Rubí, però també del Vallès, entre altres col·leccions destacades es poden trobar eines antigues de gent de Rubí, moltes relacionades amb el treball a la vinya”, ha explicat el director del museu, Pere Vallhonrat.
El llibre s’ha presentat aquest dilluns a l’auditori de l’espai expositiu amb la presència dels responsables del Museu Vallhonrat i l’alcaldessa, Ana M. Martínez, acompanyada per altres regidors. La publicació és el resultat de dos anys i mig de feina, de coordinació amb moltes persones i professionals i està dissenyat per Eduard Fernández Villatoro. En la primera part del llibre es dona rellevància al patrimoni local i a l’entramat industrial. També recull la història de la nissaga familiar, la creació del museu i un recorregut per les diferents sales. A la segona part, es dona protagonisme al col·leccionisme local, amb cròniques i fotografies. Inclou una menció a l’alumnat dels centres educatius, que cada any participen en les visites guiades al museu.
L’alcaldessa ha tingut paraules d’agraïment cap a l’entitat i ha destacat la implicació de la família Vallhonrat amb el desenvolupament de la ciutat: “Rubí és rica per moltes coses però sobretot ho és per la seva gent. Veïns i veïnes que han dedicat part de la seva vida a enriquir la ciutat. És el cas de la família Vallhonrat que ho ha fet amb treball i esforç”.
Concurs de dibuix
La presentació també ha servit per lliurar els premis als guanyadors i finalistes al concurs de dibuixos que el museu ha organitzat entre els escolars de la ciutat per commemorar l’aniversari. Alumnes de diferents centres escolars de la ciutat han participat en un concurs que pretenia implicar les escoles, els principals visitants del centre. Els guanyadors del concurs han estat Pere Palacín, Alejandro Pupo i Izhan Poquet; i els finalistes, Dominik Castellón, Laia Font i Aisha El Hammouti.