El plenari de dijous de la setmana passada va aprovar una modificació de crèdit per tal d’incorporar al pressupost municipal 3,4 milions de superàvit. L’oposició es va abstenir en bloc després d’argumentar que mancava informació sobre quines accions es pensen desenvolupar amb aquests diners.
Dimecres, el consistori va convocar una roda de premsa per explicar alguns dels projectes que es finançaran amb aquest romanent. El govern ha dividit les inversions en quatre grans blocs: política esportiva, escoles, cultura i comerç i manteniment. “Aquests diners són molt útils per millorar la ciutat i hem prioritzat diverses partides i inversions”, va afirmar Ana M. Martínez.
En l’àmbit esportiu es destinen 237.000 euros, que serviran per millorar equipaments, entre els quals hi ha la construcció de mòduls de vestidors femenins a la pista Francesc Calvo i a l’estadi de Can Fatjó.
Per comerç i cultura es reserven 650.000 euros, que han de servir per impulsar el Pla d’Acció i Innovació Cultural, l’arranjament del Mercat Municipal i organitzar activitats com per exemple la nova Fira del Vi Jove, prevista pel cap de setmana del 8 i 9 de juliol.
654.000 estan reservats per a manteniment de la ciutat, “una obsessió constant del govern”, segons ha explicat Martínez. Es millorarà l’enllumenat, els parcs i la senyalització del medi natural, entre altres.
Per millores a les escoles de Rubí es destinen 390.000 euros, que serviran per fer millores de pintura, renovació de finestres i reparacions.
Senyalitzar el refugi antiaeri
També hi ha altres inversions previstes, com la senyalització del refugi antiaeri del carrer Cadmo, que en un futur es podrà visitar, la redacció d’alguns dels projectes del Balcó de la Riera o projectes d’autoconsum en edificis municipals. També es farà un parc de Parkour, es milloraran els accessos a les urbanitzacions i es faran millores a les carrosses dels Reis d’Orient.
El regidor Andrés Medrano ha afirmat que “són projectes que afecten moltes àrees de la ciutat i que s’han d’executar durant el 2022 i els començarem a veure al carrer aviat”.
Aquest és el segon any que l’Ajuntament pot utilitzar part del romanent de tresoreria dels anys anteriors, és a dir, els diners del pressupost que el consistori no ha gastat, per fer inversions. Abans de la pandèmia, les administracions locals estaven obligades a destinar aquests diners al pagament del deute, una mesura imposada arran de la crisi econòmica.