Un grup de rubinencs que viuen a la urbanització de Can Mir han decidit reactivar l’associació de veïns de la zona, que feia un temps que tenia molt poca activitat. Fa algunes setmanes, l’entitat va celebrar una assemblea i va nomenar una nova junta, presidida per José Antonio Fuentes: “Una de les primeres coses que volem fer és reactivar tot el teixit de l’associació, muntar una Festa Major a l’estiu amb una revetlla i un dinar popular. Volem fer una mica de germanor, que la gent del barri es comenci a moure”, ha explicat el nou president.
A més d’organitzar activitats per al veïnat, una de les missions de l’Associació de Veïns de Can Mir és traslladar a l’Ajuntament les reivindicacions del veïnat i les seves necessitats i per això recentment han mantingut una reunió informal amb el regidor Miguel Ángel Romero.
Un ramat per evitar incendis forestals
Ara mateix, els veïns estan molt preocupats pels incendis forestals, un problema endèmic a les urbanitzacions que es podria agreujar encara més si el canvi climàtic porta estius més càlids, amb temperatures més elevades i poques pluges: “A Catalunya hi ha un abandonament de la massa forestal, també a la nostra urbanització, sabem que hi ha un pla de prevenció d’incendis forestals, però no s’acaba de complir del tot”. Fuentes ha detallat que fa uns dies, el consistori va començar a netejar una part de les franges a Can Mir, però creu que el que es necessita és un manteniment adequat sostingut en el temps.
Per tal que sigui possible, l’entitat proposa una mesura extra al desbrossament que es fa de forma periòdica. “Una forma molt efectiva de mantenir en bon estat les franges és contractar un pastor amb un ramat d’ovelles o de cabres. Els incendis no s’apaguen a l’estiu, sinó a l’hivern, i per això cal que hi hagi un bon manteniment d’aquest perímetre. I això es pot fer amb un ramat, amb les actuacions que ja fa Font del Ferro i el desbrossament amb el tractor que fa l’Ajuntament”, assenyala.
Problemes amb la tensió
D’altra banda, el president de l’Associació de Veïns de Can Mir reclama a l’Ajuntament que demani a Endesa que millori la xarxa de cablejat a la urbanització, ja que hi ha zones on no arriba un flux de tensió suficient i suposa un problema per a molts veïns. “Sobretot a l’hivern tenim molts problemes de caiguda de la tensió. S’han fet millores, però en les cases més allunyades del transformador no arriben els 230 volts de la xarxa i això genera dificultats amb els aparells electrònics que o no funcionen o no arrenquen”. El president confia que el consistori ajudi al col·lectiu veïnal a pressionar la companyia elèctrica perquè solucioni d’una vegada per totes aquestes incidències.
Millorar els serveis
Una altra de les reivindicacions que fan els veïns de la zona és millorar els serveis de la urbanització, especialment el transport públic i el servei de Correus. En el primer cas, Fuentes demana un transport públic eficient per poder baixar al poble sense utilitzar el cotxe: “A les urbanitzacions de Rubí vivim més de 7.500 persones i per fer qualsevol cosa hem de baixar al poble, i per això necessitem un transport públic eficient”.
Pel que fa al servei de Correus, el president indica que “és molt defectuós i funciona molt malament”.
Marta Cabrera
NOTÍCIES RECENTS