Promeses a les eleccions municipals
Davant les pròximes eleccions municipals ja comença la batalla per “agafar la cadira d’or” i viure bé els quatre anys que vénen.
Tots els polítics prometen i prometen, però Rubí cada cop està pitjor.
Jo suggereixo al que vulgui guanyar que faci la proposta de fer més aparcaments al poble. Això sí, si la fa, l’ha de complir, i si la compleix quasi segur que li tornarà a sortir el “premi de la cadira”. De moment, crec que tindrà el vot de tots els que perdem temps i temps buscant un lloc per aparcar. És vot segur.
En poc temps, quantes places s’han perdut al carrer? Tot el que pertany del carrer principal fins a la riera. No fa pas molt de temps convivien cotxes i persones i no passava res. És que no han vist que cada dia hi ha més cotxes? No passa res, perquè els polítics es poden permetre tenir bons pàrquings, però els ciutadans han d’aparcar lluny del centre.
Després es queixen que es va a comprar a les grans superfícies. Esteu tirant a terra el petit comerç.
Esperem que surti algú que sigui capaç d’arreglar una mica Rubí, ja que fa llàstima ho miris pel cantó que ho miris.
El passat dimarts 26/3/19, vaig assistir amb la meva germana Assumpció a l’Ateneu de Rubí, on feien una xerrada a càrrec de Carme Casas, treballadora social de l’Hospital de Terrassa, sobre el valor de cuidar qui cuida quan emmalaltim.
Valorar el treball dels cuidadors, com la societat ha deixat a les espatlles de dones, joves, filles la difícil tasca de cuidar pares, sogres, malalts, persones que deixen feines, redueixen jornades i fan equilibris per portar-ho tot endavant.
Perquè sí, perquè toca, un fet tan interioritzat que ningú es planteja com ens sentim, perdem la nostra intimitat, el nostre temps lliure, les nostres aficions, ho anem perdent de mica en mica, perquè, si demanes ajuda externa, és perquè no hi poses tot el teu interès o dedicació.
En resum, una xerrada interessant, llàstima que no va tenir una difusió prou important i no hi va assistir públic, no obstant Carme Casas ens va fer la xerrada igualment i vam fer teràpia.
Animem a organitzadors que tornin a trobar un dia per repetir-la i que puguem ser moltes persones compartint experiències, neguits, en definitiva, parlant, que és com ens enriquim les persones.
Gràcies Carme i gràcies a la meva germana Assumpció per informar-me d’aquest esdeveniment.
Pilar Oller
Listas de espera
Hace un año aproximadamente, este diario publicaba las manifestaciones en los principales hospitales catalanes, destacando que las listas de espera en la sanidad pública podían condenar a más de un paciente.
Y tienen razón. Las listas de espera matan.
Este pasado 18 de marzo falleció mi esposo Patricio. Repaso y analizo lo ocurrido a mi marido y todas las conclusiones me llevan al mismo punto: las listas de espera en la sanidad pública, matan.
Hace año y medio mi esposo empezó a tener un malestar y no acababa de encontrarse bien. Pidió hora para ser atendido por el médico y se la dieron para más de un mes. A todo ello, hay que sumarle las distintas pruebas, analíticas, médicos especialistas,… Los meses fueron transcurriendo, esperando un diagnóstico, una visita al neurólogo que cuando iba a llegar en diciembre fue retrasada seis meses más y sin saber qué tratamiento se le debía aplicar. El tratamiento llegó tarde y una mañana encuentras a tu marido muerto en la cama, tras haber estado unas horas antes en Urgencias.
Es muy duro. Te haces miles de preguntas, mil conjeturas… y todas te llevan a las listas de espera de la sanidad pública en Cataluña… y a tantos recortes en los últimos años…
No culpo a los médicos. Ellos lo han hecho bien. Nuestra doctora es muy buena. No pueden hacer nada y cada día tienen un mayor número de pacientes y ellos menos minutos para dedicar el tiempo razonable para reconocer a sus pacientes debidamente.
Con este escrito y desde la humilde posición de una mujer viuda, madre y abuela, sólo pretendo dejar constancia de un malestar y una reflexión que todos nos deberíamos hacer. La sanidad pública en Cataluña en los últimos años ha empeorado considerablemente. La atención a los pacientes no es la correcta. Y las listas de espera han multiplicado el tiempo para ser atendido. Y estas producen retrasos tan numerosos, que por el camino van quedándose muchas más personas de las que creemos…
Quiero aprovechar para dar las gracias a todas las personas que nos han acompañado en momentos tan difíciles y duros, y que estuvieron dándole el último adiós.
Gracias en su nombre, en la de sus hijos y nietos, y en el mío propio. Su esposa.
Juana Ruz