Redacció
L’any 1984 un grup de músics rubinencs va decidir crear una entitat i organitzar-se per assajar, formar una banda i fer concerts a la ciutat. Així va néixer Rubí Rock, una entitat que ha passat per diverses etapes i que enguany celebra els seus 40 anys d’història.
Per celebrar aquesta fita, Rubí Rock ha organitzat una vetllada roquera amb segell rubinenc que tindrà lloc aquest divendres 29 de novembre a la plaça Anselm Clavé. La festa arrencarà a les 20 h amb un concert de Reultimatum, una banda rubinenca que versiona temes de rock espanyol des dels 90 fins al moment.
Després de l’actuació del grup, tindrà lloc un petit reconeixement a persones emblemàtiques per a l’entitat, i, posteriorment arribarà el torn del concert de Sin City, una formació també de Rubí que fa versions del mític grup AC/DC de l’època de Bon Scott com a vocalista de la banda.
La tercera actuació, cap a les 23.20 h, serà la del grup Ninja Pastori, també banda rubinenca, que posarà el punt canalla amb el seu el punk rock de dibuixos animats. La festa disposarà de servei de bar.
Guillem Olivé, president de l’entitat, explica que “com havia de ser, hem apostat per tres bandes de km 0, tres formacions de Rubí que oferiran una petita mostra de la qualitat musical que hi ha a la ciutat”.
40 anys de Rubí Rock
L’associació de Músics Rock de Rubí (Rubí Rock) va ser fundada el maig de 1984 arran de les ganes de més música en uns joves que venien d’una dictadura. Va néixer com a eina per a aquells amb ganes de crear una banda, poder assajar i fer concerts al poble.
L’Ajuntament va cedir un local gratuït al carrer Sant Sebastià (La Cooperativa) com a sala d’assaig per compartir. Tanmateix, l’entitat va començar a organitzar diferents festivals al Mercat Vell (Pl Església) i es van incloure grups locals a la programació de la Festa Major.
A l’arribada dels 90, Rubí Rock va canviar de seu al carrer Nostra Senyora de Lourdes, coordinant els locals d’assaig així com participant més activament en les diferents celebracions festives de la ciutat.
Amb més de 35 bandes registrades i més de 150 socis, la reconeguda mostra de músics any rere any guanyava més èxit i reputació, sota el nom de Mostra de Músics Rubí Rock a l’era de Ca n’Oriol, així com posteriorment les 8 hores de Rock a l’escola Pau Casals dins el marc de la Festa Major. Grups reconeguts com Extremoduro van fer servir aquell local per assajar durant algun temps.
Amb el tancament forçat del local per mal estat el 1997, l’entitat va quedar latent, sense local ni activitat. No obstant això, arran d’això n’han sortit d’altres com Associació de Musics Rubí (AMR), Associació el Silenci és música o Rock&Cia, entre d’altres.
Amb sang nova i les energies renovades, Rubí Rock va iniciar una nova etapa després de la pandèmia: “Ha estat el ressorgiment de l’entitat i vam voler conservar el mateix nom, el mateix logo i el mateix CIF i comptem amb molta gent jove amb ganes de fer moltes coses”, explica Guillem Olivé.
El president de l’entitat assenyala que, com qualsevol altra entitat petita, la intenció és créixer en el nombre de socis, apostar per la música en directe, donar oportunitat a bandes locals i oferir espectacles de qualitat a la ciutat
NOTÍCIES RECENTS