Els veïns de Can Fatjó estan molestos amb l’Ajuntament pel fet que la reforma, segons diuen, del pont del carrer Sant Joan s’ha fet sense tenir-los en compte i que han hagut de conèixer el projecte per terceres persones. Sobta, si més no, que un projecte que fa tants anys que es reivindica per part del veïnat d’aquesta zona no es tracti amb una mica més de cura amb les persones que hi passen cada dia. La participació ciutadana és molt important, no només pel desenvolupament dels projectes, sinó també perquè el ciutadà se senti partícip de la comunitat i s’involucri per construir una ciutat millor.
Precisament, els pressupostos participatius són un exemple de com la participació de la ciutadania és positiva per a la ciutat, amb l’aposta de la ciutadania per projectes socials, urbanístics o culturals, depenent de les necessitats. Així, cinc projectes sorgits de la ciutadania es tiraran endavant durant el 2020: impulsar una aplicació que ajudi les famílies de persones amb diversitat funcional, instal·lar zones d’ombra al parc del Rivo Rubeo, millorar el parc de Ca n’Alzamora, posar en marxa una prova pilot contra el mosquit tigre i millorar els equips de música de l’Escola de Música Pere Burés. Això sí, només 273 rubinencs i rubinenques han participat en aquesta iniciativa votant les propostes finalistes.
Una altra de les notícies destacades de la setmana és l’inici de les obres del carrer Mare de Déu de Lourdes, que permetrà millorar l’accessibilitat i tornar a ubicar-hi arbres. Es tracta d’una obra necessària per ser un dels carrers més transitats a peu de la ciutat i que, des que es van talar els arbres, llueix un aspecte menys amable.
Esperem que la reforma d’aquest carrer vagi acompanyada d’altres, que requereixen urgentment una ampliació en les voreres o una transformació en plataforma única: els carrers Sant Gaietà, Floridablanca, Xile o José Torrijos.