Empreses com BJC i Deltalab han valorat positivament els resultats del projecte Smart PAE, una prova pilot que s’ha impulsat al polígon La Llana en el marc del projecte estratègic Rubí Brilla. L’objectiu de la iniciativa era millorar els serveis energètics elèctrics i de telecomunicacions que s’ofereixen al conjunt d’empreses, reduint costos i incrementant així la seva competitivitat.
Inicialment, un total de sis empreses van participar en el projecte, a les quals s’ha proporcionat serveis energètics i de telecomunicacions. Entre aquestes, a més de BJC i Deltalab, hi ha Rubinum, Virutex, Frepi i EFF. En una segona fase de la prova pilot, s’hi va sumar B Braun, Rubí Industrial, Germans Roche, Continental i Grifoll.
En l’àmbit dels serveis energètics, el centre de transferència de Tecnologia CITCEA de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha ofert a les empreses participants serveis de diagnòstic i auditoria energètica i d’immunització a problemes de qualitat del subministrament elèctric. Pel que fa a les telecomunicacions, a través de l’empresa Apfutura, s’han facilitat serveis de telefonia, connexions d’internet d’entre 50 MB i 100 MB simètrics i centraletes virtuals, entre altres.
Segons dades municipals, la inversió inicial que fan les empreses participants es recupera entre sis mesos i dos anys, mentre que l’estalvi que es pot aconseguir és d’un 20% en matèria energètica i de fins al 40% en telecomunicacions.
Aquest dilluns, l’alcaldessa de Rubí, Carme García, acompanyada de responsables de CITCEA-UPC i Apfutura, i de directius de les empreses Deltalab i BJC han fet balanç en roda de premsa de la prova pilot. Tant Jonás Espinosa, administrador de sistema de Deltalab, com Aleix Torres, responsable d’informàtica de BJC, han valorat molt positivament els resultats.
Així, Jonás Espinosa, cap d’IT de l’empresa Deltalab, ha explicat que quan va necessitar millorar la seva connexió a la xarxa es va trobar que els operadors tradicionals oferien preus molt alts. Segons Espinosa, gràcies al projecte Smart PAE, “hem implantat un simètric de 100 MB i estem contentíssims. Crec que ha estat una de les millors decisions que s’han pres a Deltalab en l’àrea d’infraestructures”.
Per la seva banda, Aleix Torres, responsable d’informàtica de BJC, ha destacat la ràpida amortització de la inversió inicial, que aquesta havia estat molt petita, i la reducció de costos aconseguits. “La inversió es pot recuperar en molt poc temps i fa que empreses com la BJC puguin treballar amb una connexió impensable fa dos anys. Ha estat molt positiu, tant per l’estalvi com pels avantatges aconseguits”, diu Torres.
Segons Carme García, durant aquest 2015, l’Ajuntament treballarà per consolidar un model definitiu d’Smart PAE per a La Llana amb l’objectiu de poder-lo traslladar a la resta de polígons de la ciutat. “Hem de continuar treballant perquè les empreses siguin més competitives, es quedin a Rubí i generin ocupació”, ha apuntat l’alcaldessa. García ha recordat que la iniciativa s’ha finançat amb el Paquet de mesures anticrisi 2013.