Els ajuntaments de Rubí, Terrassa, Barberà del Vallès i Castellbisbal desenvoluparan el projecte ‘Fent Xarxa’ subvencionat per la Diputació de Barcelona per tal de fomentar l’ocupació a la indústria local en els sectors químic, farmacèutic, plàstic i afins. La proposta té per objectiu la dinamització del territori i preveu accions per millorar l’ocupabilitat de les persones de cada municipi, afavorint la seva inserció en el món laboral i l’impuls de la competitivitat empresarial d’aquests sectors.
Els alcaldes i alcaldesses de les quatre ciutats van signar la setmana passada el conveni de col·laboració que els compromet a l’execució conjunta del projecte. El document que s’ha rubricat a l’Ajuntament de Terrassa detalla la subvenció de la Diputació de Barcelona, 433.544,09 euros en tres anys (2018- 2020), i les aportacions de cadascun dels municipis que, en el cas de Rubí, és de 27.462,50 euros.
“El sector farmacèutic i químic és molt potent a la ciutat. Estem segurs que a través d’aquest conveni aconseguirem personal preparat per incorporar-s’hi i això beneficiarà la competitivitat de les empreses, el desenvolupament econòmic del conjunt de la ciutat i, el més important, oferirà més oportunitats de trobar feina a les persones que no en tenen”, ha assenyalat l’alcaldessa Ana M. Martínez.
El ‘Fent Xarxa’ inclou un servei d’orientació professional, formació subvencionada, possibilitat de realitzar una estada en pràctiques a les empreses del sector i inserció laboral. A Rubí, el programa s’executarà a través del Rubí Forma. Preferentment, les persones interessades a participar en el projecte hauran d’estar a l’atur i comptar amb experiència en el sector industrial.
Bons resultats en la passada edició
L’any passat, Rubí va realitzar dues accions formatives en el marc d’aquest projecte, partint de les necessitats detectades en les visites realitzades a les empreses. Totes dues van tenir un gran èxit i impacte, amb un percentatge d’inserció d’un 54% aproximadament.
Concretament, hi van participar més de 50 persones en situació d’atur, de les quals 26 van realitzar una formació professionalitzadora i gairebé el 80% van poder realitzar pràctiques a les empreses.
El total d’empreses informades va ser de 60, de les qual 25 van estar interessades en ser visitades per rebre més informació. Finalment, van ser 7 les empreses que van signar el conveni de col·laboració per a la realització de pràctiques. “Valorem molt positivament la metodologia basada en la concertació territorial, la col·laboració dels agents públics i privats i, sobretot, la participació de les empreses del territori”, ha apuntat la primera edil.