Partits polítics, Diputació de Barcelona, Consell Comarcal del Vallès Occidental (CVOC), sindicats, patronals, universitats, centres de recerca, col·legis professionals, associacions empresarials i empreses van signar divendres l’acord de funcionament i desplegament de les línies estratègiques de la Taula de la Competitivitat Industrial de Rubí (TCIR).
Aquest òrgan, que es va crear el novembre de 2017, estableix un espai de concertació i corresponsabilitat pioner on els agents d’interès dels àmbits de territori, empresa i coneixement treballen conjuntament en la definició i implantació de les polítiques de proximitat per al desenvolupament econòmic local.
El document estableix les bases d’aquest nou model de funcionament i governança per a la competitivitat industrial i la qualitat de vida de Rubí, en detalla els drets i deures de les organitzacions que en formen part així com defineix el seu Pla Estratègic. Les línies estratègiques de la TCIR tenen a veure amb la promoció de la formació en noves professions d’acord amb les necessitats actuals i futures de l’empresariat. També apunten cap al desplegament de propostes de solució amb la finalitat d’impulsar la innovació i la sostenibilitat a l’administració local, als polígons d’activitat econòmica i a la indústria i aposta per a la promoció de la mobilitat sostenible de mercaderies i persones, a través del canvi d’hàbits i anticipar la ciutat a l’adaptació a la nova normativa europea de transport terrestre. La millora, simplificació i digitalització dels processos interns de l’Ajuntament de Rubí, amb la finalitat d’oferir un servei d’alt valor afegit i promoure el coneixement i la col·laboració entre les organitzacions integrants de la TCIR és una altra de les línies de treball.
La TCIR recull les idees de concertació i corresponsabilitat que ja s’havien definit a través de l’Acord pel Desenvolupament Econòmic Social (ADES), el 2009, i més recentment el Pla Director de Polígons.
Per l’alcaldessa, Ana M. Martínez, “l’estratègia de Rubí ha passat sempre per la concertació i la responsabilitat compartida entre els agents públics i privats. Fins i tot quan en ningú en aquest país ho feia”. En aquest sentit, ha assenyalat que “la TCIR és el resultat de l’evolució d’aquesta manera d’entendre les polítiques econòmiques i, a més, hi ha sabut sumar l’aposta per una visió supramunicipal de la indústria fonamentada en la cooperació”.