Un total de 25 empreses han assistit a la primera sessió de grup de l’any de la Xarxa Rubí Empresa sota el títol ‘Cultura digital: punts en comú entre Grans Empreses i Pimes’. La Xarxa Rubí Empresa, impulsada per l’Ajuntament a través de l’Oficina de Serveis a l\’Empresa (OSE) amb el suport de la Diputació de Barcelona, es va crear fa cinc anys. La iniciativa ha generat un alt nivell de fidelitat entre les organitzacions que en formen part, moltes d’elles referents d\’innovació a Rubí, i és considerada un excel·lent espai de debat i aprenentatge.
Enguany, la Xarxa Rubí Empresa compartirà amb les empreses integrants experiències innovadores de cultura digital en el marc de dues sessions de grup. La primera de les sessions, que ha tingut lloc aquest dimarts a la Masia de Can Serra, ha comptat amb dos testimonis de primer nivell: Ming-ya Wang, del departament de Planificació Estratègica de Persones i Analytics de Banc Sabadell, i Mateo Hilderink, responsable de màrqueting del Grup Grifoll.
Wang ha explicat el model de gestió de dades per al desenvolupament del talent de la seva organització i ha posat l’accent en les polítiques de Recursos Humans com a punt de trobada entre l\’humanisme i la tecnologia. Per la seva banda, Hilderink ha explicat l\’experiència de Grifoll en màrqueting i vendes en entorns digitals. Es dona el cas que Grifoll, empresa de materials impresos va ser una de les primeres a sumar-se a la Xarxa Rubí Empresa el 2014 i ha desenvolupat diversos productes molt coneguts per a grans marques que li han permès diferenciar-se de la resta del sector.
Model de referència a Catalunya
La Xarxa Rubí Empresa és un dels projectes de Competitivitat Empresarial de l’OSE que es fomenta en la participació activa de les empreses participants i busca la complementarietat i el valor afegit en clau innovadora. Actualment, té 42 empreses integrants que reben acompanyament individualitzat i plans estratègics a mida per fomentar la innovació i la diferenciació.
Des de la seva posada en marxa el 2014, la Xarxa ha servit per definir nous productes i serveis, promoure estratègies i mesures de lideratge transformador en el marc dels Recursos Humans i generar aliances en clau de proximitat. Les empreses integrants han posat en marxa millores en comunicació i màrqueting, noves tecnologies i sostenibilitat. Durant les darreres edicions, la Xarxa, que s’ha convertit en un model de referència a Catalunya, s\’ha centrat en impulsar la transformació digital a través de sessions de grup, workshops i visites a empreses.