La Plataforma d’Afectats pel Bullying Alanmón ha organitzat aquest divendres un acte de sensibilització i conscienciació sobre l’assetjament escolar, un fenomen que afecta 1 de cada 10 catalans, segons l’ONG Save the Children i l’associació SEER. “A les escoles hi ha assetjament escolar, encara que a vegades des dels centres no es vulgui acceptar, però sempre es pot solucionar perquè hi ha eines, es tracta de tenir voluntat i intentar resoldre-ho”, ha explicat Xavi Montoliu, membre de la plataforma.
L’acte serà a les 18.30 hores a la Biblioteca i estarà dividit en tres parts. En la primera, un membre de l’entitat organitzadora farà una tertúlia amb dos testimonis afectats per l’assetjament escolar: “Ells ens explicaran què van sentir, com els va afectar i com ho han superat”.
En la segona part, els membres de la Plataforma Alanmón explicaran l’activitat de l’entitat i l’acompanyament que fan a les persones afectades per aquesta problemàtica i donaran detalls sobre què és el bullying, tant des del paper de la víctima com de l’assetjador i dels observadors, la forma com afrontar-lo i els protocols.
Per últim, l’activitat obrirà un debat entre el públic, que podrà intervenir i exposar els seus dubtes i inquietuds. L’objectiu de tot plegat és donar visibilitat a l’assetjament escolar, que habitualment queda invisibilitzat, tant per les mateixes víctimes com pels centres educatius: “Nosaltres no anem contra els centres educatius, el que volen és anar de la mà d’escoles i instituts i treballar amb els equips docents”.
La Plataforma d’Afectats pel Bullying Alanmón va sorgir després que Alan Montoliu, un menor transsexual rubinenc que patia assetjament escolar, se suïcidés la nit del 24 de desembre del 2015.