Aquest dilluns 21 de gener s’han obert les inscripcions per als nous cursos, tallers i activitats familiars de l’Ateneu. Un cop més, la programació de l’equipament s’adreça a una gran diversitat de públics i té la divulgació com un dels seus eixos principals.
Aquest trimestre, la ciutadania podrà gaudir de prop d’una cinquantena d’activitats sobre les temàtiques més variades, entre les quals destaquen més d’una desena de cursos i tallers, i un important volum de propostes adreçades a les famílies. En aquest apartat s’inclouen iniciatives com els tallers ‘Música per a petita infància’ ─recomanats per a nens i nenes de 0 a 5 anys─ i el cicle ‘Teatre per a petita infància’, així com un seguit de sessions per a infants de 6 a 11 anys dedicades a l’art i la creativitat, i la ciència i la tecnologia.
La música també té un pes important dins la programació de l’Ateneu. Aquest trimestre no hi faltarà el Cicle de Jazz de l’Associació Jazz Rubí, que inclourà entre altres les actuacions de Cannonball Crew (16 de febrer) i Claes Magnet (16 de març); i la sèrie de concerts ‘Sala Clàssica’, que permetrà gaudir dels recitals de la pianista Marta Cascales (15 de febrer) i la soprano Carlota Porta (22 de març). A més, l’Ateneu dona continuïtat al cicle ‘Conta’m una òpera’, que ofereix una mirada divulgativa sobre aquest gènere musical seguint el fil de la programació estable del Gran Teatre del Liceu. Així, els assistents podran fer una aproximació als llibrets de ‘Madama Butterfly’ (22 de gener), ‘Rodelinda’ (14 de març) i ‘La Gioconda’ (11 d’abril).
La programació d’aquest hivern també inclou el petit festival de música ‘FemPop, un festival que no pot existir’, programat en el marc dels actes del Dia Internacional de les Dones. Aquest esdeveniment, que reivindica una major igualtat dins la indústria musical, tindrà lloc el 10 de març i comptarà amb les actuacions de les artistes internacionals Liz Lawrence, Eliza Shaddad i Aisha Burns.
Una finestra oberta a la cultura
L’Aula d’Extensió Universitària segueix aportant activitats a la programació de l’equipament municipal. En aquest cas ha previst el seminari ‘Dones i societat’, amb sessions a càrrec de dones referents en l’àmbit de les ciències i les humanitats.
En aquesta mateixa línia divulgativa, també es podrà gaudir d’una conferència sobre Bizanci organitzada pel Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí; d’un cicle sobre pensament coordinat pel professor de filosofia Wenceslao Galán; i d’un altre sobre literatura per viure millor, a càrrec de Carme Serret, professora de Filosofia, Antropologia i Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
La nova programació de l’Ateneu es completa amb l’habitual oferta de cursos de l’Oficina d’Atenció i Suport a les Entitats (OASE) i les diverses iniciatives que tenen la seva seu a l’equipament, com el programa Voluntariat per la Llengua, el Punt d’Orientació i Assessorament en l’Àmbit del Voluntariat, l’Espai de Suport i Ajuda Oncològica o l’espai Dimecres Manetes, entre d’altres.
En els casos d’aquelles activitats que requereixen inscripció, aquestes es podran fer a partir d’aquest dilluns a través d’Internet al web cursos.ajuntamentrubi.cat o bé de manera presencial a l’Ateneu.