El superàvit que havia aconseguit l’Ajuntament en els darrers exercicis pressupostaris i que fins ara no s’havia pogut invertir per les restriccions del govern estatal, anirà destinat a un ambiciós pla de millora de la ciutat, d’aproximadament 26 milions d’euros. El pla es va aprovar el passat dimarts a la tarda en la sessió plenària d’abril.
Els diferents regidors van avançar algunes del centenar de propostes que inclouen aquest pla, com ara la rehabilitació completa del Pau Casals i altes inversions en centres educatius, millores als equipaments esportius de la ciutat, entre els quals hi ha el pavelló de La Llana i el camp de futbol de Can Rosés, una remodelació de La Sala o inversions al Celler. Dins del pla, que s’haurà de desenvolupar en només un any, -el que falta fins les eleccions municipals del 2015-, es contempla, sobretot, una àmplia inversió per al manteniment de la via pública, reparació de carrers, manteniment de zones verdes, parcs, jardins, etc.
El govern, que fa mesos que treballa en aquest projecte, va defensar la viabilitat de dur a terme totes les inversions abans que s’esgoti el mandat: “Creiem que els tècnics de l’Ajuntament són competents i que es podran executar les obres amb garanties de transparència”, va afirmar el portaveu del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Manuel Velasco.
El Partit Popular (PP) va donar suport al pla, del qual, segons va afirmar la seva portaveu, Mònica Querol, se’n sent partícip: “És un pla de manteniment i posada al dia de la ciutat. Es corregeixen problemes de fa 30 anys”. Querol va ressaltar que moltes de les propostes recollides han estat incorporades per la formació popular. També van donar suport al pla Convergència i Unió (CiU) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). Núria Climent, portaveu de CiU considera que “les inversions són una bona forma de retornar els diners a la ciutadania, que en dos anys ha pagat 350 euros de més per cap”. Per la seva banda, la portaveu republicana, Arés Tubau, va assenyalar que “es tracta del pla d’inversions més ambiciós de la història de la ciutat i servirà per millorar la qualitat de vida dels rubinencs”.
En canvi, tant Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) com Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) van optar per l’abstenció davant els dubtes del compliment del pla. “S’hauria d’haver fet un calendari i prioritzat les actuacions més necessàries, aquelles que s’han de fer sí o sí”, apunta Francesc Hinojosa, portaveu ecosocialista.
Per la seva banda, Vicenç Rabadán, portaveu adjunt d’ACR, creu que “el pla no es podrà executar” i reclama inversions relacionades amb el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM): “Hi ha grans inversions que no se sap si es podran assumir en un futur i que ara no es poden fer perquè no hi ha POUM”.