L’Ajuntament de Rubí ha atorgat el premi a les millors iniciatives comercials al restaurant Cal Canalla i a l’establiment de costura Juanaipunt. En la tercera edició d’aquests premis s’han presentat un total de 12 projectes, el doble que l’any passat.
L’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, i el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, van visitar dijous els comerciants per lliurar-los el premi corresponent, un xec de 5.000 euros. També se’ls va entregar un distintiu com a guanyadors del premi que podran lluir a l’aparador durant un any.
La màxima representant municipal va elogiar la qualitat dels projectes que s’han presentat i considera que això “demostra que el comerç de la ciutat està viu”. Per la seva banda, Rafael Güeto va subratllar la qualitat de les iniciatives comercials premiades, ja que considera que són un complement al teixit ja existent a la ciutat i que, a més, recuperen espais comercials buits: “Valorem molt positivament que aquests espais tornin a formar part del teixit comercial de la ciutat”.
Els premis els dóna un jurat presidit pel regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i integrat per tècnics de l’Oficina de Serveis a l’Empresa i del Servei de Comerç de l’Ajuntament, així com representants del a Diputació de Barcelona i de la Confederació del Comerç de Barcelona.
Can Canalla és un restaurant situat al carrer Cervantes que ofereix cuina creativa i d’autor. Entre altres aspectes el jurat ha valorat la seva implicació amb diversos projectes del municipi, així com l’originalitat del concepte de cuina oberta, l’aposta per l’ús de les noves tecnologies, la professionalitat en la gestió del negoci i la ubicació en un local cèntric que estava tancat. El gerent de l’establiment, Álex Pereira, considera que el premi serveix “com a incentiu perquè a Rubí s’obrin molts més negocis”.
Per la seva banda, Juanaipunt és un comerç ubicat al carrer Sant Jaume i està especialitzat en treballs de costura. El jurat ha reconegut en aquesta botiga un projecte clar i amb possibilitats de creixement, la ubicació en un local buit que pot contribuir a connectar altres zones comercials, el fet que es tracti d’una proposta original amb trets singulars i que s’emmarqui en una tendència de dinamització comercial que aposta per establiments de serveis i venda de productes artesanals i per espais de socialització. Juana Torres, propietària de l’establiment, explica que el que es fa a la botiga “és molt més que cosir, és una cosa molt terapèutica, una estona persona que es destina a un mateix”.