Després que l’Ajuntament hagi clausurat les obres de l’abocador de Can Balasc, l’alcaldessa de la ciutat, Carme García, ha recalcat que el consistori l’únic que està fent és “aplicar la llei, és una obra que no té llicència d’obres i per tant s’ha d’aturar”.
Ara, l’empresa haurà de sol·licitar els corresponents permisos d’obres, una llicència que l’Ajuntament no pot atorgar fins a l’octubre, ja que fins al setembre és vigent una suspensió de les llicències d’activitats en l’àrea on es troba Can Balasc. A més, segons va explicar uns dies el tinent d’alcalde Manuel Velasco, aquesta suspensió es podria prorrogar un any més si el consistori aprova un Pla d’Extractives abans que s’aixequi la suspensió.
D’aquesta manera, el consistori considera que aconsegueix bloquejar, de moment, la intenció de l’empresa d’obrir la instal·lació en els mesos vinents: “L’abocador no s’obrirà fins que no compleixi tots els requisits, i en aquest moment, no n’està complint cap”, ha manifestat Carme García. Cal recordar que Can Balasc té una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en què se li atorga una llicència per un abocador de residus no perillosos amb restriccions.
Sobre la querella per prevaricació que ha presentat TMA, empresa que controla els abocadors de Can Balasc i de Can Carreras, contra l’alcaldessa, el tinent d’alcalde Manuel Velasco i un funcionari, Carme García admet que encara no en té constància i defensa en tot moment l’actuació de l’executiu local: “Prevaricació seria no haver fet res després de conèixer que l’empresa s’estava saltant la llei, això sí que seria un delicte”.
D’altra banda, davant les crítiques del PP i CiU pel que fa a la mala gestió dels abocadors durant els darrers anys, l’alcaldessa s’ha mostrat rotunda: “Creiem que no es poden fer més coses” i ha afegit que “és un tema de ciutat” i que fa molt de temps que tant el consistori, com els partits polítics, com la plataforma Rubí Sense Abocadors treballen en contra d’aquest projecte.