El consistori ha iniciat aquesta setmana les obres de construcció de l’edifici Ressò, dissenyat per alumnes de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).
El prototip, que en un primer moment havia de muntar-se durant la tardor del 2014, és un edifici solar autosuficient i sostenible que, un cop muntat, es convertirà en un nou equipament municipal per a la urbanització de Sant Muç.
Els alumnes de l’ETSAV van proposar al consistori rubinenc ubicar aquest prototip a la urbanització de Sant Muç amb l’objectiu d’estudiar l’impacte energètic que tindria aquesta edificació en un entorn urbà real.
La UPC ha cedit l’ús del prototip a l’Ajuntament de forma gratuïta i durant 10 anys prorrogables per tal que, a banda de la finalitat acadèmica ─la UPC podrà utilitzar l’edifici per a actes científics─, el consistori pugui aprofitar l’espai com a dependències municipals. L’Ajuntament encara no ha definit els usos de l’edifici, però l’Associació de Veïns de Sant Muç confia en poder-hi ubicar la seva seu.
El muntatge de l’edifici comporta un seguit d’obres que s’han adjudicat a l’empresa Eurocatalana Obres i Serveis SL per un import de 153.013,60 euros i es preveu que estigui enllestit en tres o quatre mesos.
Ressò, que és el nom de l’edifici, té 6 metres d’alçada i una superfície de 150 m2 i utilitza materials de baix impacte ambiental. De fet, està pensat per rendibilitzar al màxim la radiació solar a l’hivern i per evacuar-ne la calor a l’estiu.
L’edifici va guanyar el primer premi d’Innovació, el primer premi d’Arquitectura i el tercer premi d’Urbanisme i Societat en el Solar Decatholn Europe 2014 i també va rebre una menció d’honor al certamen de projectes universitaris World Sustainable Building 2014.