Cristina Carrasco
La consellera de Territori de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella, ha anunciat aquest matí que aquest dijous s’ha licitat l’estudi de factibilitat per a la construcció de la segona estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Rubí. Així ho ha explicat durant una visita al Centre d’Operacions de FGC, ubicat a Parc Sedó.
Segons Capella, l’estudi determinarà si serà una estació o un baixador o quina és la millor ubicació si a La Llana o en una mica més al nord del municipi, en funció de les necessitats de la ciutadania. La consellera ha apuntat que “l’estudi tindrà un període de redacció de deu mesos i ha d’incloure també les solucions necessàries per donar connectivitat a la nova estació, amb un nou viaducte que travessi la Riera de Rubí”. El cost de l’estudi és de 53.000 euros, mentre que la inversió estimada pel projecte final és d’uns 27,5 milions d’euros.
Des del departament de Territori, s’ha ressaltat que la voluntat de “millorar la cobertura en transport públic de la part central i nord de Rubí, aconseguint un millor rendiment de la xarxa ferroviària existent”.
Capella també ha apuntat que el tret de sortida cap a fer realitat la segona estació de Ferrocarrils a Rubí respon al Pla de Mobilitat del Vallès alhora que dona compliment a la resolució aprovada l’abril del 2023 pel Parlament a favor del projecte. La consellera ha recordat que el 2023 ha estat un any clau per a l’impuls dels intercanviadors entre Rodalies i FGC, com el de l’estació de l’Hospital General que permetrà enllaçar aquesta amb l’estació de Rubí Can Vallhonrat de la línia R8 de Rodalies.
La consellera ha estat acompanyada durant la visita pel secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas, l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, així com els directors d’FGC Operadora, Oriol Juncadella, i de Desenvolupament de Nous Negocis d’FGC, Albert Tortajada.
Ana M. Martínez ha valorat molt satisfactòriament l’anunci d’aquest tret de sortida cap a la construcció de la segona estació de FGC a la ciutat. Per l’alcaldessa, “aquesta és una infraestructura molt necessària com han demostrat els estudis previs i estem molt contents per aquest compromís”.
Línia B8 cap a l’hospital de Terrassa
Un altre dels temes que l’alcaldessa i la consellera han tractat durant la visita ha estat la necessitat de millores en la línia B8 que porta els usuaris de Sant Cugat, Rubí i Terrassa cap a l’Hospital de Terrassa. Capella ha afirmat que ho estudiaran aquest tema per veure com es pot millorar la connexió amb el centre sanitari, tot reconeixent que l’itinerari actual obliga als usuaris a trajectes superiors a una hora per arribar a l’hospital.
Per l’alcaldessa, és molt important que aquests treballs determinin de quina manera hi ha un transport més directe a l’hospital de Terrassa. També s’ha tractat la supressió del peatge de Les Fonts, que seria una altra opció més directa, però apostant pel vehicle privat en lloc del transport públic.
NOTÍCIES RECENTS