El curs, que és gratuït, tindrà lloc els dies 17 i 18 de novembre a l’edifici Rubí Forma
Redacció
Redacció
El present i el futur de la cooperació i de l’educació per a la justícia global serà el tema sobre el que girarà el XXI Curs sobre Cooperació i Solidaritat Internacional Sebastià Colomer i Torrella. El curs tindrà lloc els dies 17 i 18 de novembre a l’edifici Rubí Forma i comptarà, com és habitual, amb la participació d’especialistes de renom en el tema.
La iniciativa s’adreça a qualsevol persona interessada en la solidaritat i la cooperació, per ajudar a comprendre els conceptes bàsics de la cooperació, la solidaritat internacional i la justícia global. Uns conceptes molt importants en un moment on el món es veu subjecte a diferents reptes geopolítics i amenaces que solcaven els drets i les llibertats de les persones i que qüestionen el paper de la cooperació i l’educació en la justícia global.
El curs arrencarà el divendres 17 de novembre a les 19 h amb la conferència inaugural ‘Present i futur de la cooperació i de l’educació per a la justícia global’, que anirà a càrrec de Miquel Carrillo, consultor a la cooperativa Nadir i voluntari d’Enginyeria sense Fronteres.
Dissabte 18 de novembre, la jornada començarà amb la ponència sobre l’emergència climàtica i els desplaçaments de població com a nous reptes de cooperació internacional i la justícia global. Serà de 10 a 11.45 h i anirà a càrrec de Francesca Rosignoli, investigadora doctorada en Dret Públic per la Universitat de Roma.
Ja a les 12.15 h tindrà lloc la conferència ‘La sensibilitat al conflicte: riscos i impactes negatius de la cooperació i l’acció humanitària en contextos de violència’, que impartirà Iván Navarro, investigador de l’Escola de Cultura de la Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona i membre del Grupo de Estudios Africanos de la Autónoma de Madrid.
Després de dinar, el curs continuarà a les 16.30h amb una taula rodona sobre la comunicació entorn a la cooperació i l’educació per a la justícia global, els reptes, dèficits i oportunitats per a una comunicació transformadora. La taula rodona comptarà amb la participació d’Anna Palau, periodista i tècnica de Lafede.cat i del també periodista Oriol Andrés.
Finalment, a les 18.15 h, el president de SOS Racisme Cheikh Drame Tine parlarà sobre com educar en la lluita contra el racisme social i institucional.
Les inscripcions al curs, que és gratuït, estan obertes i només cal enviar el nom, cognoms, telèfon i mail a [email protected]. El curs està organitzat per Rubí Solidari amb la col·laboració de l’Escola de Cultura de Pau i l’Ajuntament de Rubí.
NOTÍCIES RECENTS