Redacció
Redacció
El Club de lectura criminal de Rubí i l’INS L’Estatut estrenen aquest divendres al Castell l’activitat ‘Crims de paper’. La iniciativa reunirà escriptores de novel·la negra i alumnes del centre educatiu que han convertit els seus relats en format audiovisual.
‘Crims de Paper’ és una proposta que neix des del Club de lectura Criminal, un grup que es reuneix el tercer dimarts de cada mes a l’Ateneu per comentar una novel·la negra catalana amb el seu autor o autora i que està conduït per Isabel Mercader.
Paral·lelament, David Vilaplana, professor de Llengua i Literatura Catalana a l’institut L’Estatut, treballa amb el seu alumnat la novel·la negra i els proposa fer un curt sobre algun dels relats treballats. Mercader va contactar amb Vilaplana per tal de dur a terme alguna iniciativa conjunta i així va néixer ‘Crims de paper’.
Els curts dels alumnes han adaptat algunes de les tretze peces que apareixen al llibre ‘Elles també maten’, un conjunt de relats coordinats per Anna Maria Villalonga. A la primera edició de ‘Crims de paper’ es passaran tres audiovisuals basats en ‘El dia que vaig perdre el món de vista’ de l’Empar Fernández, ‘L’home del mirall’ de la Susana Hernández, i ‘El senyor Delcroix’ de la Mònica Batet.
Després de la projecció, després tindrà lloc una taula rodona titulada ‘Crims de paper: Novel·la negra, relats i docència, que comptarà amb l’autora l’Empar Fernández i serà dirigit per la comunicadora cultural Mònica Socias. També hi participaran l’escriptora Irene Solanich, el David Vilaplana i dues de les seves alumnes, l’Edurne Pérez i l’Erin Martín.
L’acte estarà conduït per la periodista Lídia Juste i comptarà amb música interpretada per un alumne de saxofon de l’escola de música municipal Pere Burés.
‘Crims de paper’ tindrà lloc aquest divendres 24 de novembre a les 19 h a l’auditori del Museu Municipal Castell, i l’entrada és totalment gratuïta.
NOTÍCIES RECENTS