Redacció
Redacció
Una de les tradicions més esperades del Nadal a la ciutat és la popular exposició de Diorames nadalencs a l’Aula Cultural, a càrrec de l’Associació de Pessebristes de Rubí. La inauguració de la mostra tindrà lloc aquest diumenge 17 de desembre a les 12 h, en un acte que comptarà amb les autoritats i que estarà amenitzat per L’Aula Musical.
L’exposició té 24 diorames de temàtiques diverses, algunes de les quals, com és tradició, estaran relacionades amb Rubí. Una de les creacions és molt especial per als pessebristes, ja que homenatja la figura de Salvador Roset, amb motiu del vintè aniversari de la seva mort. Roset va ser un pessebrista molt actiu i important en la història de l’entitat.
L’horari de visites serà de dilluns a divendres de 17:30 h fins a 20:30 h i els dissabtes, diumenges i festius estarà oberta de 12 h fins a 14 h i a la tarda de 17:30 h fins a 20:30 h. La data de tancament de l’exposició serà el 14 de gener. D’altra banda, els pessebristes també han instal·lat els habituals pessebres a l’Ajuntament i a la Biblioteca Mestre Martí Tauler i, enguany, com a novetat també a l’Ateneu.
Basílica de Montserrat
L’Associació de Pessebristes de Rubí muntarà també, per encàrrec de la Federació Catalana de Pessebristes, el pessebre de la Basílica de Montserrat. Una feina que fa molta il·lusió als pessebristes, que muntaran la seva creació el 24 de desembre. Tots els visitants de la Basílica podran gaudir del pessebre amb segell rubinenc fins al dia de Reis.
A més, els pessebristes també exposen una creació al Reial Cercle Artístic de Barcelona, amb motiu de la XIX Biennal del Pessebre a Catalunya, que enguany commemora els 800 anys del primer pessebre de la història.
Camins de pessebre
Els pessebristes van instal·lar diumenge passat el pessebre al mirador del camí de Can Tiraïres, a Ca n’Oriol, en una activitat amb força participació. Durant petit acte inaugural, Jordi Vilalta, del Centre d’Estudis Rubinencs (CER) va repassar la història pessebrística, quan es commemoren els 800 anys del primer pessebre que es va fer al món.
Posteriorment, i amb la col·laboració del Centre Excursionista de Rubí (CER), es va fer una passejada pel Torrent dels Alous, on l’entitat pessebrista ha instal·lat 12 pessebres més. Es tracta de la proposta ‘Camins de pessebres’, que va arrencar l’any passat i que va tenir molt bona acollida entre la ciutadania. La idea és que la gent que passegi per l’entorn natural de la ciutat pugui gaudir també dels pessebres que vagi trobant. Un segon ‘Camí de pessebres’ és entorn de Can Xercavins. Aquí, els pessebristes han ubicat 8 creacions més. / DdR
NOTÍCIES RECENTS