La plaça Pearson va acollir aquest dissabte la presentació oficial del Bòjum, germà del Bòdum, un elefant de fibra de vidre que pretén convertir-se en la bèstia festiva de la ciutat amb una trompa preparada per llançar foc, aigua i bombolles de sabó, i confeti. La figura, creada pel col·lectiu Les Anades d’Olla, participarà per primer cop a alguns actes d’aquesta Festa Major. La presentació va formar part de la celebració dels 40 anys d’història del Bòdum, la famosa escultura de l’elefant blau de Rubí, que s’ha convertit en un símbol emblemàtic de la nostra ciutat.
Durant tot el matí de dissabte, es van dur a terme diversos tallers i activitats d’animació infantil a la plaça, com taller de dibuixos, retallables per a la construcció d’elefants de paper, una mostra de grafits amb Petados Crew i Sr. Chen, i les actuacions del músic rubinenc Sergi Estella i l’Escola Municipal de Música Pere Burés. A més, l’escola Dinàmic Crescendo va animar els assistents amb un divertit espectacle infantil i diversos escriptors de Rubí van relatar microcontes durant la jornada.
L’escultor Pep Borràs, conjuntament amb l’il·lustrador Francesc Mateu i altres amics del Col·lectiu Bòdum, van fer discursos d’homenatge a l’elefant rubinenc, que consideren un regal que es va fer pels nens i nenes de Rubí. Segons Borràs, els rubinencs “s’han fet seu l’elefant, que és del poble i els seus habitants, i no s’entén Rubí sense el Bòdum”.
Com és, qui l’ha creat i quina funció tindrà el Bòjum? El Bòjum, germà petit del Bòdum i nova bèstia festiva de la ciutat, és una escultura de porexpan, recoberta de fibra de vidre i va mecanitzada amb unes rodes per poder moure’s amb facilitat pels carrers de la ciutat. Jaume Comas, president de l’entitat Les Anades d’Olla, explica que al seu interior compta amb una maquinària que fa possible l’expulsió d’aigua i altres substàncies per la trompa de l’elefant, i compta amb uns ferros adaptadors per a poder llençar pirotècnia. El col·lectiu rubinenc Les Anades d’Olla va començar a crear el Bòjum l’octubre passat, amb la construcció del motlle, i han estat treballant per acabar-lo fins a la mateixa setmana de la presentació oficial.
Durant la seva primera posada en escena, el Bòjum va fer les delícies dels més petits llançant confeti sobre el públic assistent. El primer acte on participarà l’elefant després de la presentació és al Seguici de Festa Major, dijous 28 de juny, que dona el tret de sortida a les festes locals. El divendres 29 de juny participarà en el Correfoc (22 h) i el dissabte 30 de juny al migdia serà el protagonista del Correaigües (12.30h) a la rambla del Ferrocarril.