Palmeres, xancletes, para-sols, sorra i una paella gegant han engalanat aquests dies el carrer Sant Jaume amb motiu de la seva tradicional Festa Major, que enguany celebra la 172a edició decorat com el càmping ‘La Concha’. La programació principal es va celebrar entre la tarda de dijous i la nit de diumenge. Roger Monterde, membre de l\’Associació Animació Cultural del carrer Sant Jaume, valora les festes com “molt animades i participatives”.
Els veïns van triar la temàtica de l’acampada per votació assembleària, un decorat que ret homenatge al desaparegut veí Albert Gabàs, una persona molt aficionada a l’acampada i a la platja. L’ambientació estiuenca va atreure molts infants que es van acostar a jugar amb la sorra i altres elements de la decoració, feta com sempre a través de materials i objectes reciclats pels veïns. L’acte més multitudinari ha estat la botifarrada popular, que va atreure a un nombrós grup de persones dissabte a la nit. Monterde explica al Diari de Rubí que ha estat una botifarrada especial, ja que va ser la primera sense el principal impulsor d’aquesta activitat els darrers anys, Albert Gabàs. La vetllada va estar amenitzada per l’actuació del grup La flor del otro.
Monterde destaca que, tot i ser unes festes petites dins del municipi, no només hi participa gent de Rubí sinó també habitants d’altres municipis propers. Una de les activitats imprescindibles de les festes va ser l’exposició col•lectiva d’artistes rubinencs, un conjunt de pintures, fotografies i escultures elaborades per 10 artistes locals, que enguany ha arribat a la 19ena edició amb la temàtica ‘Què bé s’està al càmping!’. L’escultor Pep Borràs, un dels impulsors d’aquesta mostra, explica que enguany han comptat per primer cop amb la participació de l’artista Marina Carbonell, qui ha exhibit una de les seves pintures. Els autors interpreten des del seu punt de vista la temàtica del càmping: paisatges marítims, platges, retrats o cossos nus. L’artista rubinenc afirma que l’objectiu d’aquesta exposició és “sensibilitzar la gent que l’art està present a tot arreu i amb molt sentit de l’humor”.
Entre les novetats d’aquesta edició cal destacar com a novetat la projecció audiovisual de la pel·lícula ‘El zorro’ de cinema mut amb acompanyament musical que va reunir un bon grapat d’espectadors el passat diumenge a la nit. Els rubinencs i rubinenques també van gaudir del tradicional sopar de germanor divendres a la nit, una orxatada popular organitzada per la residència Amanecer o els directes de Jazz People i el seu vermut musical, i els grups Malaka Quartet i Peix Fregit.
L’audició de sardanes amb la Cobla Contemporània, prevista per diumenge al vespre, va quedar ajornada degut a una forta tempesta. La missa de difunts de l’església de Sant Pere tancarà les festes aquest dimarts 25 de juliol, a partir de les 9 hores.