El Consorci de Residus del Vallès Occidental (CRVO) ha posat en marxa un nou projecte per incrementar la recollida selectiva de matèria orgànica a la comarca. La primera trobada del projecte, batejat com a Vallès Circular Food, ha estat entre els municipis de Rubí, Terrassa i Sabadell, que uniran esforços per millorar les dades de recollida selectiva d’aquesta fracció.
En una trobada que es va celebrar fa uns dies entre les tres grans ciutats del Vallès Occidental, el president del consorci, Nil López, va insistir en la necessitat de compartir coneixements, posar en comú experiències mútues i sumar esforços per aconseguir els objectius.
Així, els ajuntaments que ho vulguin podran disposar del servei tècnic del consorci per fer diferents tasques de suport com l’estudi, disseny i implantació de serveis de recollida porta a porta o amb contenidors amb identificació d’usuari. També s’oferirà suport per a la redacció de plecs de condicions tècniques per a nous serveis, la inspecció, control i seguiment dels serveis contractats, el disseny i la implementació de proves pilot i la millora del servei de recollida municipal o la realització d’auditories dels serveis de recollida municipal.
Ara mateix, només tres municipis de la comarca estan per sobre del 60% en la recollida selectiva: Matadepera, Vacarisses i Palau-Solità i Plegamans. La gran assignatura pendent a les llars, però també a les empreses i els grans productors, com hotels, grans superfícies i grans empreses, és la recollida de la fracció orgànica.
De fet, el projecte preveu assessorar i informar un total de 200 grans productors de la comarca, 17 dels quals es troben a la nostra ciutat.
Pel que fa al destí dels residus de matèria orgànica, s’han iniciat obres d’ampliació a la planta de Can Barba per tal que pugui assolir les 30.000 tones anuals de residus el 2022. Mentrestant, la matèria de municipis com Rubí es tracta a l’Ecoparc 2 de Montcada i Reixac.