L\’actuació del cantant i harmonicista de Boston Keith Dunn va culminar el cinquè Festival de Blues de Rubí, un esdeveniment organitzat per la Societat Blues de Rubí que va tornar a tenir com a escenari principal la plaça Anselm Clavé, amb una desena de concerts oberts a tothom entre divendres i diumenge. Els tres dies de festival s\’han enllaçat per primer cop amb el Primer Cicle de Músics de Blues de Rubí, portant la música en directe a diferents espais de la ciutat, com la plaça Josep Tarradellas de La Serreta i a diversos punts de l\’illa de vianants.
L\’esdeveniment va reunir més de 5.000 espectadors, amb una afluència de públic similar a la del 2017, segons l\’organització. Carles Pujante, president de la Societat Blues Rubí, es va mostrar molt satisfet amb la participació del públic. \”Aquest any hem fet ple a la plaça divendres, dissabte i diumenge\”.
A més, ha estat l\’edició més internacional, gràcies a la participació de Keith Dunn (Boston) i l\’argentí Tota, líder de la Tota Blues Band. Durant el cap de setmana, el públic rubinenc ha pogut gaudir a la varietat d\’estils: del blues i rock més comercial de Trizia Band, a blues swing de Chino & The Big Bet + The Sax Attack, el blues tradicional de Chicago de Tota Blues Band, el dixie i swing de Los Tomaccos i el polivalent espectacle de blues, soul i funk de Keith Dunn. Altres bandes presents a la nostra ciutat van ser Lolo Ortega&Bigstone Workers, Dookery\’s Blues i Quantum Blues, a més d\’una Jam session.
A la cloenda, Dunn va actuar amb una nova banda formada pels músics barcelonins Víctor Puertas, Balta Bordoy, Arnaud Desprez i Bake Klambourg, artistes de primer nivell amb trajectòria internacional que s\’han unit per realitzar actuacions de petit format arreu d\’Europa. Al voltant d\’un centenar de persones van gaudir durant més de dues hores d\’un repertori eclèctic i de la gran tècnica harmonicista de Dunn, qui ha col·laborat en els seus 30 anys sobre l\’escenari amb llegendes del blues com James Cotton o Lurrie Bell. A més, l\’artista de Boston és un gran divulgador del blues com a exponent de la cultura afroamericana.
Col·laboració amb la Botiga al carrer
Una altra de les novetats del festival ha estat l\’organització de dos tallers infantils de percussió i guitarres amb els quals han apropat la música als més petits com a part de la programació de l\’esdeveniment comercial la Botiga al carrer. Dissabte es va realitzar el taller de percussió, que consistia en el muntatge i decoració d\’una pandereta – maraca. Una activitat exitosa que va esgotar les existències. Diumenge va ser el torn de la construcció de diddley bows, una espècie de guitarres d\’una única corda que els infants van muntar, customitzar i finalment tocar uns quants compassos de blues. Des de la Societat Blues Rubí esperen repetir aquestes activitats en properes edicions.