Centenars de rubinencs i rubinenques van gaudir aquest cap de setmana del festival Teatre sense teatre en la seva segona edició, un esdeveniment amb 10 espectacles de teatre, dansa i circ per a públic familiar i adult que han traslladat novament les arts escèniques als carrers de Rubí. Entre divendres i diumenge, el festival ha portat espectacles gratuïts combinats amb altres de preu reduït de companyies professionals i alguna de teatre amateur. Un dels impulsors del festival, Jordi Madaleno, ha valorat molt positivament la rebuda del públic i s’ha mostrar satisfets per la gran qualitat dels espectacles, alguns d’ells premiats i amb gires per tot el món.
Quatre espais de la localitat van acollir els diferents espectacles. A la plaça Doctor Guardiet es van representar ‘Mulïer’, de la Companyia Maduixa, un emotiu espectacle de dansa sobre xanques guanyador de dos premis Max i interpretat per cinc ballarines; ‘A mi no me escribió Tennesse Williams’, de G. Alonso i Marc Rosich, una història sobre una dona que confessa les seves desil·lusions; i ‘Suite’, un espectacle de pallassos de la Companyia Pepa Plana. També van tenir lloc els espectacles ‘Spa Beach* Work in progress’, humor i improvisació a càrrec d’Enric Casso de la companyia La Tal; ‘Rien à dire’, un divertit espectacle sense diàleg amb un únic personatge dins d’una casa sense parets; i, finalment, ‘L’home que perdia els botons’ de Circ Pànic, en substitució de ‘Pelat’ de Joan Català, baixa a la programació degut a una lesió de l’actor.
L’Ateneu va acollir dos espectacles de pagament: l’obra coral ‘Les alegres casades de Windsor’, de la companyia Parking Shakespeare; i ‘Terror y miseria en el primer franquismo’, proposta amateur de la companyia rubinenca Esbarjo, on interpreten històries quotidianes dels supervivents de la Guerra Civil. Finament, el Celler va acollir l’obra musical sobre una diva de la música negra, ‘Mrs Brownie’, de la Companyia Teatre Nu i Laura Guiteras; mentre que la Companyia Farrés Brothers va interpretar a l’escola Schola dues sessions de l’espectacle familiar ‘Tripula’. Aquesta diversitat de propostes és clau per explicar l’èxit del festival: “El teatre de carrer és per a tots els públics, fet que democratitza el teatre”, afirma Jordi Madaleno. Els organitzadors descarten realitzar aquest esdeveniment més d’un cop a l’any, ja que prefereixen oferir una programació més completa.
De cara a la propera edició, els agradaria introduir novetats com un espectacle de gran format per la nit. A més, des de la Companyia La Tal conviden als grups teatrals rubinencs a sumar-se a l’esdeveniment. Per exemple, els agradaria comptar amb la companyia de dansa Factoria Mascaró, del coreògraf Jordi Rubio, segons explica el programador del festival.