Història del Museu Etnogràfic Vallhonrat de Rubí i del món del col·leccionisme, l’art i la cultura a través de la seva gent, aquest és el títol del llibre que publica la Fundació Museu Vallhonrat coincidint amb els 60 anys de l’inici de l’activitat a l’equipament cultural. Es tracta d’un recorregut documentat sobre la història del naixement del museu, amb un marcat sentiment d’identitat local i de protecció històrica patrimonial.
El Museu Etnogràfic Vallhonrat, dirigit per Pere Vallhonrat, és un espai amb més de 9.000 peces exposades, un exemple museístic que s’ha consolidat com un referent cultural i que ha rebut la Creu de Sant Jordi per part de la Generalitat de Catalunya.
La nova publicació relata la història de la nissaga Vallhonrat, la creació del museu per part dels seus fundadors, Miquel Vallhonrat i Rosa Guiu, una ressenya a determinades peces exposades i un recull d’alguns dels fets més destacats viscuts al museu. El llibre inclou un espai dedicat a l’alumnat dels centres educatius que visiten el museu durant l’any. A més, en una segona part, el llibre dona protagonisme al món del col·leccionisme local a través del testimoni de diverses persones.
Concurs de dibuix
D’altra banda, el llibre també publica els sis finalistes del concurs de dibuix que s’ha realitzat entre els alumnes que han visitat el museu. Els tres estudiants premiats han estat Pere Palacín, Alejandro Pupo i Izhan Poquet; mentre que els tres finalistes han estat Dominick Castellón, Laia Font i Aisha El Hammouti. El jurat estava format pel director del museu, Pere Vallhonrat, el regidor Víctor García, la pintora Anna Tamayo, la responsable de les visites, Anna Vallhonrat i la treballadora del museu Núria Julià.
Història del Museu Etnogràfic Vallhonrat de Rubí i del món del col·leccionisme, l’art i la cultura a través de la seva gent es presentarà en un acte el 22 de febrer a les 10.30 hores al Museu Vallhonrat. Serà un acte breu i en petit comitè per respectar les restriccions sanitàries provocades per la pandèmia de covid-19.