El nombre de graduats en Formació Professional que troben feina ha crescut en 5 punts respecte a l’any anterior, passant del 41,46% al 46,58%. És una de les conclusions de l’Estudi d’Inserció Laboral dels Ensenyaments Professionals 2014, elaborat per la Generalitat i el Consell de Cambres de Catalunya. Aquest creixement consolida el canvi de tendència que ja s’apuntava en l’estudi de l’any passat, i que suposava un punt d’inflexió respecte als últims anys. El treball analitza quina és la situació laboral i formativa dels graduats de la promoció 2014 en ensenyaments professionals, enquestats entre sis i nou mesos després d’haver acabat els seus estudis.
A més, la taxa d’atur dels graduats segueix sent inferior a la de Catalunya i molt inferior a la dels joves d’entre 16-24 anys. Un total del 39,10% de graduats en grau mitjà treballen, mentre que el percentatge entre els graduats de grau superior és del 53,29%, xifres superiors a les de l’estudi anterior.
El darrer informe també conclou la bona inserció laboral de la primera promoció de graduats en formació professional dual. Així, un 59% dels graduats han aconseguit un lloc de treball abans de transcórrer nou mesos del final dels seus estudis. Un 38,67% treballen en exclusiva, mentre que el 20,44% ho compaginen amb els estudis. La velocitat d’inserció és més alta amb aquest model formatiu.
Pel que fa a les vies d’obtenció de feina, ha augmentat com a segona via l’empresa on els alumnes han fet les seves pràctiques formatives, tot i que la primera segueix sent la xarxa de relació personal. En tercer lloc es manté l’obtenció a través del curriculum vitae.
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha valorat positivament les conclusions de l’informe i ha ressaltat la importància de revalorar els estudis com a via de millora de la situació personal i d’accés a la feina. “Quant més bona és la preparació, més possibilitats d’èxit”, ha apuntat la consellera.