La presidenta del Partit Popular (PP) a Rubí i cap de l’oposició a l’Ajuntament de Rubí, Mònica Querol, considera que la gran majoria d’alcaldes afectats en el cas dels presumptes cobraments il·legals a través de la Federació Municipis de Catalunya han actuat “amb honestedat i creient que el estaven cobrant era correcte i legal, perquè hi ha un secretari, un interventor i uns serveis jurídics de la Federació que així ho havien acreditat”.
Querol ha defensat la presumpció d’innocència de la majoria d’aquests edils i ha criticat aquells mitjans que “ja els han condemnat de forma pública abans que la justícia s’hagi pronunciat”. En aquest sentit, la dirigent del PP reclama agilitat a la justícia perquè es demostri si aquests cobraments eren o no legals i ha recordat que tothom és innocent fins que no es demostri el contrari.
Querol ha explicat que els dubtes del cobrament de dietes sorgeixen per les retribucions pagades durant el mes d’agost, quan no es reuneixen les comissions. En aquest sentit, ha assenyalat que el que es fa és repartir les retribucions dels 11 mesos de l’any en 12 mensualitats per tal que a l’agost també es rebi una quantitat, tot i ser vacances. “És el mateix sistema que es fa servir a la gran majoria d’ajuntaments de Catalunya”, apunta Querol, qui insisteix que tant a la FMC com en els consistoris hi ha secretari i interventors, a més de serveis jurídics, que han donat fe de la validesa d’aquesta fórmula.
Querol també ha assenyalat que el cobrament per dinars, sopars o desplaçaments sí que podrien ser dietes il·legals, però ha assenyalat que són molt pocs els alcaldes que n’han percebut en aquest concepte i que no ho ha fet la gran majoria, entre ells Carme García.
La presidenta del PP local afirma que entén la indignació ciutadana en aquest afer davant els diversos casos de corrupció que afecten els partits i ha reclamat que qui sigui condemnat, vagi a presó i retorni els diners públics.