Aquest divendres, l’Ajuntament de Rubí organitza la segona edició de la Nit de l’Esport, una activitat en la qual es reconeixen els esportistes que han obtingut èxits durant el darrer curs esportiu, però també aquells que han contribuït a donar a conèixer la ciutat o a transmetre els valors de l’esport.
Més enllà del reconeixement als esportistes, és també un premi per a totes les entitats, que continuen endavant amb les seves activitats, a vegades amb moltes dificultats, altres sense massa suport institucional.
A Rubí hi ha moltes entitats esportives. Des dels grans esports d’equip populars com el futbol, el bàsquet, l’handbol o el futbol sala fins a altres més minoritaris, però en els quals Rubí destaca com són l’hoquei línia o el waterpolo i també la petanca. I sense oblidar els esports individuals: l’atletisme, el taekwondo, el tenis, els escacs, el tir amb arc, el ciclisme i un llarg etcètera.
Quan parlem dels valors de l’esport ho fem de l’esperit competitiu, però no només: facilita la cohesió i promociona valors com la cooperació, l’esperit de lluita i el sacrifici o la solidaritat. I Rubí n’és un exemple d’això. Precisament, coincidint amb la Nit de l’Esport, l’Olímpic Can Fatjó i el CEB Sant Jordi organitzen tornejos amb equips veterans amb finalitats solidàries. En el cas de l’Olímpic destinarà els beneficis a l’entitat APDIR, que treballa amb persones amb diversitat intel·lectual. El CEB, per la seva banda, destinarà els guanys a Oncolliga, una entitat que dona suport a les persones amb càncer. A més, aquest mateix cap de setmana, el Can Mir-Horitzó organitzea una jornada de portes obertes en coordinació amb RubiTEA, una entitat formada per famílies d’infants amb trastorn de l’espectre autista.
L’esport és una font de cohesió i inclusió social, premiem-lo i, sobretot, cuidem-lo.